Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Concurs online de interpretare instrumentală - ”Cânt cu drag la tot Banatul”!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș organizează în perioada mai – iunie, un concurs online de interpretare instrumentală.

”Cânt cu drag la tot Banatul” este o competiție care se adresează artiștilor – instrumentiști din domeniul folclorului muzical.

Domeniul cultural  este unul dintre  cele mai  afectate de restricțiile impuse de perioada pandemiei Covid 19. În acest context, intenția concursului este de a promova tinerii  artiști care își dedică talentul și pasiunea promovării folclorul muzical din zona Banatului. Concursul se desfășoară pe mai multe categorii de vârstă: 9-14 ani, 15 – 19 ani și 20 – 25 ani. Repertoriul ales  trebuie să reprezinte zona de proveniență,  iar interpretarea să fie, de preferință, într-un costum popular”, transmit organizatorii.

Secțiunile competiționale sunt: Instrumente de suflat (saxofon, saxofon sopran, taragot, trompetă, clarinet, nai, fluier); Acordeon, armonică sârbească; Vioară. 

Participanții vor completa fișa de înscriere și vor  trimite un video de maximum 3 minute cu interpretarea unei doine și /sau a unui joc până în 1 iunie 2020 la adresa de email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.Fișa de înscriere și regulamentul sunt disponibile  pe site-ul  www.ccajt.ro.

Vor fi acordate 3 premii (I, II, III) pentru cele trei categorii de vârstă (9-14 ani, 15 – 19 ani și 20 – 25 ani).

Câștigătorii Premiului I vor înregistra o piesă într-un studio profesionist alături de Orchestra Ansamblului Profesionist Banatul. 

Câștigătorii Premiului II și III vor avea posibilitatea de a participa într-un spectacol al Școlii de Arte din Timișoara. 

Toți participanții vor primi o diplomă de participare. 

Performanța concurenților va fi apreciată de către un juriu profesionist,  alcătuit din artiști – interpreți, pedagogi valoroși, personalități ale vieții culturale tradiționale.

Evaluarea se va efectua după următoarele criterii: interpretare artistică, tehnicitate, autenticitatea subzonei folclorice reprezentate, aportul personal al interpreților.

Ultima modificare Vineri, 22 Mai 2020 16:07

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login