Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Cămin studenţesc, ca în filme! Investiţie de peste 6 milioane de euro, la Timişoara

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Universitatea Politehnica din Timişoara vrea să îşi mărească numărul de studenţi care să se cazeze în căminele proprii, motiv pentru care va ridica o nouă clădire.

Este vorba despre un cămin care va fi construit în vecinătatea Institutului de Cercetări pentru Energii Regenerabile (ICER), str. Gavril Muzicescu nr. 138.

CITEŞTE ŞI: Noi cursuri gratuite, organizate de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş

“Universitatea Politehnica Timișoara s-a preocupat mereu de asigurarea celor mai bune condiții, atât pentru desfășurarea procesului didactic și de cercetare, cât și pentru asigurarea cazării, a mesei, a serviciilor oferite în cadrul Bibliotecii sau a bazelor sportive”, transmite Universitatea Politehnica din Timişoara.

Noul cămin va fi utilizat de masteranzii, doctoranzii și tinerii cercetători ai Universității Politehnica Timișoara, multe din activitățile acestora fiind desfășurate în cadrul ICER, iar investiţia de ridică la aproximativ 30 de milioane de lei.

“Compania Națională de Investiții a aprobat recent indicatorii tehnico-economici pentru construirea unui nou cămin studențesc. Noul cămin va fi construit în regim P+2, pe terenul UPT, va avea o suprafață construită la sol de 1931 mp și o suprafață totală desfășurată de 5912,5 mp. În cele 123 de unități de cazare în regim normal, la care se adaugă 5 unități pentru persoane cu dizabilități, vor putea fi cazate maxim 275 de persoane.  Contribuția Companiei Naționale de Investiții este de 29.023.861,68 lei, iar cea a Universității Politehnica Timișoara este de 891.743,34 lei”, mai anunţă cei de la Politehnica.

Camerele, cu o suprafaţă de 21-25 de metri pătraţi, vor avea două paturi şi baie proprie, iar pe holuri sunt prevăzute spații comune de lectură, chicinete și spălătorii.

În perioada următoare va fi lansată licitația pentru proiectarea și execuția lucrării.

CITEŞTE ŞI: Aura Danielescu: În 27 de ani în învățământ nu am văzut aşa degringoladă

 

 

 

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login