Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Atenție timișoreni! Începe curăţenia generală de primăvară

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Curăţenia de primăvară, începe, la Timişoara în ddata de 20 martie.

Acţiunea Ecologică se va desfăşura, ca de obicei, în două etape. Prima, din 20 până în 26 martie, în cartierele şi zonele din partea de nord a municipiului faţă de Canalul Bega, iar cea de-a doua începe în 27 martie şi se încheie în 2 aprilie şi priveşte cartierele şi zonele din partea de sud a municipiului faţă de Canalul Bega.

În zilele de 3 şi 4 aprilie se vor igieniza perimetrele Cermena – Torac – Campului – F.Chopin – Șaguna – Tigrului şi Câmpului – Canal Bega – Calea Moșnitei.

În cadrul acţiunii se colectează numai obiecte de uz casnic şi gospodăresc şi deşeuri vegetale rezultate din curăţirea arborilor plantaţi pe aliniamentele stradale şi a spaţiilor verzi din jurul imobilelor. Cetăţenii sunt rugaţi să depună în ordine la bordura carosabilului, fără a împiedica circulaţia, deşeurile şi obiectele ce se colectează în cadrul acestei acţiuni, până cel târziu cu o zi înainte de ziua în care este programată colectarea în zonele şi cartierele în care locuiesc.

De asemenea, resturile provenite din tăieri de corecţie (ramuri) să fie tăiate la dimensiuni de maxim 1 metru şi legate în snopi pentru a facilita colectarea acestora. Proprietarii imobilelor în faţa cărora se găsesc deşeuri, după ce pe strada respectivă s-au efectuat lucrările de colectare a deşeurilor întră sub incidenţa legii privind regimul deşeurilor putând fi sancţionaţi contravenţional cu amendă cuprinsă între 1.000-2.000 lei.

Pentru desfăşurarea în bune condiţii a acestei acţiuni ecologice de curăţenie, solicităm sprijinul tuturor cetăţenilor, agenţilor economici şi a instituţiilor publice de a respecta graficele de colectare a deşeurilor în perioada campaniei.

Listele cu programarea zilnică a străzilor pe care se efectuează colectarea deşeurilor, vor fi postate spre consultare de cetăţeni pe pagina de internet a Primăriei www.primariatm.ro  şi pagina de internet a operatorului www.retim.ro. În această acţiune nu se colectează deşeuri din amenajări interioare (moloz) şi deşeuri din curăţirea pivniţelor şi podurilor (praf de cărbune, ţigle, cărămizi, faianţă şi gresie sparte). 

Ultima modificare Marți, 07 Martie 2017 17:37

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login