Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Anunţ de ultimă oră! Masca este obligatorie în centrul Timişoarei! Vezi aici ce alte măsuri au fost adoptate, pentru judeţul Timiş

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Suntem în continuare în stare de alertă, cel puţin până pe data de 14 septembrie, astfel că la nivelul judeţului Timiş au fost adoptate noi măsuri care trebuie respectate.

Prefectul Liliana Oneţ a convocat astăzi, Comitetul Judeţean pentru Situații de Urgență, care a decis ce reguli vor fi valabile în această perioadă, pentru prevenirea răspândiri coronavirusului.

CITEŞTE ŞI: Voichiţa Lăzureanu vrea să facă Timişoara frumoasă şi sănătoasă. Şi-a depus cadidatura la Primărie

Printre acestea, se numără şi obligativitatea purtării măştii de protecţie în toate spaţiile aglomerate, chiar şi în zona centrală a Timişoarei, care până acum a fost exceptată.

De asemenea, sunt interzise grupurile mai mari de şase persoane acre nu fac parte din aceeaşi familie.

Agenţii economici care organizează activități private au obligaţia de a lua măsuri pentru limitarea numărului de participanţi şi păstrarea distanţei fizice între ei.

Iată textul integral al Hotărârii care intră în vigoare de astăzi şi este valabilă pe toată perioada stării de alertă.

 

HOTĂRÂRE

Art. 1. (1) Se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura în spațiile publice deschise, respectiv: piețe comerciale, târguri, oboare, piețe de vechituri, piețe agroalimentare, zone de așteptare, cozi formate la intrarea în diverse instituții, autorități, societăți comerciale, stații transport public, peronul gărilor, autogări, aeroport, în punctele de trecere a frontierei, exteriorul obiectivelor turistice, grădini de vară, festivaluri publice și private, evenimente culturale publice și private și manifestări publice,  pelerinaje, ceremonii religioase, slujbe și rugăciuni colective zonele de promenadă aglomerate și centrele pietonale ale orașelor, faleze (malurile râurilor).  Obligativitatea purtării măștii de protecție se instituie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani.
         

           (2) Se exceptează de la aceste măsuri persoanele care desfășoară activități fizice intense și/sau în condiții de muncă solicitantă (temperatură ridicată, umiditate crescută).

Art. 2. Se instituie în sarcina Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență  ca în termen de 24 de ore de la comunicarea prezentei Hotărâri să delimiteze zonele de promenadă aglomerate, centrele orașelor,  și faleze (malurile râurilor) precum și să stabilească intervalul orar pentru purtarea obligatorie a măștii de protecție în aceste zone. Hotărârile Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență vor fi comunicate Comitetului Județean pentru Situații de Urgență și vor fi aduse la cunoștința publică.

Art. 3.(1) Pentru  piețele comerciale, târgurile, oboarele, la care accesul nu este controlat și nu se asigură distanța de minim 2 m între standurile de vânzare și prezența în perimetru a unui număr de persoane astfel încât să se asigure distanța de 2 m între aceste persoane, se va interzice funcționarea lor, până la încetarea stării de alertă;
 

          (2) Regulile privind distanța între standurile de vânzare precum și între persoane se aplică piețelor agroalimentare.

          (3) Clienții vor purta măști de protecție iar comercianții vor purta mănuși și măști de protecție.

Art. 4. În interiorul localităților se interzice circulația persoanelor în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu aparțin aceleiași familii, precum și formarea unor asemenea grupuri.

Art. 5. (1)Evenimentele publice și private se vor desfășura cu participarea unui număr de persoane în limita prevăzută de lege cu păstrarea distanțării sociale.

          (2) Operatorii economici care organizează/desfășoară aceste activități, au obligația să ia măsuri pentru limitarea numărului de clienți la numărul de locuri pe scaune, precum și a oricăror activități care presupun interacțiunea fizică între clienți, inclusiv dansul.

Art. 6. Pe perioada desfășurării evenimentelor sportive se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție de către stafful tehnic și tot personalul care participă la eveniment, cu excepția sportivilor care se află pe terenul de sport.

Art. 7. În funcție de situația epidemiologică existentă la nivelul localităților,  Comitetele Locale pentru Situații de Urgență  pot institui orice altă măsură suplimentară de siguranță, la recomandarea Direcției de Sănătatea Publică Timiș, cu respectarea normelor legale în vigoare.

Art. 8.  Respectarea aplicării măsurilor adoptate se va urmări de către structurile Ministerului Afacerilor Interne, Poliția Locală și Direcția de Sănătate Publică a județului Timiș, Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiș  și celelalte instituții cu atribuții de control, conform competențelor legale.

Art. 9. (1)Secretariatul Tehnic Permanent al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Timiș va transmite prezenta hotărâre tuturor entităților responsabile cu aducerea sa la îndeplinire, pentru luare la cunoștință și conformare și le va publica pe site-ul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

          (2) Prezenta Hotărâre se comunică și unităților administrativ – teritoriale din județul Timiș pentru aducere la cunoștință comunității locale.

          (3) Prevederile prezentei Hotărârii devin obligatorii începând cu data de 17  august 2020 iar Hotărârile nr. 24 din 1 august 2020 și nr. 25 din 2 august 2020 își încetează aplicabilitatea.

Art. 10. Prevederile prezentei Hotărâri se aplică pe perioada stării de alertă.

CITEŞTE ŞI: L-ai văzut cumva? Ajută-i familia să îl găsească

 

 

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login