Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Și nevăzătorii pot traversa strada în siguranță, la Timișoara

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Noul sistem inteligent de management al traficului ce a fost implementat la Timișoara nu a fost gândit să vină doar în sprijinul șoferilor!

Acesta trebui să  asigure și siguranța pietonilor. În acest context, un aspect important l-a reprezentat siguranța ce au probleme cu vederea.

Mai exact, acum nevăzătorii pot găsi, în majoritatea intersecțiilor din Timișoara semafoare dotate cu sisteme acustice. Acestea scot sunete atunci când culoarea semaforului este verde, astfel ca traversarea să fie facilitată.

În total, în cadrul proiectului de „traffic management” a fost montate peste 500 de astfel de dispozitive, în majoritatea zonelor din oraș.

„Au fost montate 537 de dispozitive acustice pentru nevăzători, la trecerile de pietoni. Timișoara a fost deficitară la acest capitol și aveam o datorie să rezolvăm lipsa acestor dispozitive, iar prin acest proiect am rezolvat-o aproape în întregul oraș”, a declarat primarul Nicolae Robu.

Vă reamintim că în cadrul proiectului de management al traficului, 44 de intersecții au fost semaforizate, iar în alte 90 s-au modernizat semafoarele existente. Toate aceste intersecții vor fi de acum încolo monitorizate video, cu ajutorul a 230 de camere de supraveghere. De asemenea, de acum în Timișoara există 13 radare de informare și 30 de panouri de afișare. Valoarea proiectului a fost de aproximativ 24 milioane de lei, iar banii au venit de la Uniunea Europeană.

Ultima modificare Luni, 07 Noiembrie 2016 11:07

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login