Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Şcoala Profesională Duală susținută de Continental, oportunitate fructificată de tânăra generație

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Continental este unul dintre inițiatorii și participanții programului de reim-plementare a sistemul de învățământ profesional (după model german) în sistemul de învățământ românesc.

Peste 400 de elevi au absolvit sau se află în anii de studiu din 2012, de la reintroducerea sistemului profesional, și până în prezent.

Susținerea educației din România reprezintă o prioritate pentru Conti-nental. Compania și-a luat angajamentul de a contribui la dezvoltarea, la nivel național, a acestei forme de învățământ. Am inițiat și ne-am implicat încă de la început în proiectul de educație profesională pentru că am observat că tânăra generație a identificat oportunitățile pe care acest sis-tem le oferă și își dorește să facă parte din ceva concret, își dorește să clădească ceva durabil. Sistemul profesional dual de învățământ gene-rează valoare adăugată, creează oportunități pentru economie să atragă investiții noi din partea companiilor și stimulează crearea de noi locuri de muncă pe plan național care asigură o productivitate ridicată a muncii. Iar Continental îi ajută pe tineri să devină specialiștii de mâine”, a spus Christian von Albrichsfeld, Head of Country Continental România.

CITEŞTE ŞI: VIDEO: Copil înghiţit de ape! A vrut să se răcorească după ore, iar acum este căutat cu disperare

Continental a luat parte la reintroducerea sistemului dual de școală profesională la Colegiul Energetic Regele Ferdinand I din Timișoara încă din 2012, de la reînființarea claselor cu acest profil.

Compania a sprijinit și Liceul Tehnologic „Simion Bărnuțiu“, din Carei, s-a implicat în dezvoltarea Școlii Profesionale Germane Kronstadt din Brașov și susține învățământul profesional dual și în Sibiu unde, prin colaborarea cu Colegiul Tehnic „Independența”, a creat patru clase –una în 2018, două în 2019 și una in 2020, elevii acestora urmând a-și des-fășura practica în cadrul locației.

Sediile Continental din Timișoara susțin cursurile Colegiului Energetic Regele Ferdinand I din Timișoara unde, în total, peste 200 de elevi urmează cursurile învățământului profesional. Pentru anul școlar 2020-2021, trei noi clase au fost formate pentru specializările „Electrician”, „Electromecanică” și „Operator mașini cu comandă numerică(CNC)”.

Elevii acestor clase vor deprinde abilitățile practice care îi vor ajuta să își aducă o contribuție semnificativă în dezvoltarea industriei automotive, în unitățile de producție sau în centrele de cercetare și dezvoltare.

Mentori desemnați vor supraveghea progresul elevilor în cadrul stagiilor de practică în cadrul companiilor.

Urmarea cursurilor învățământului dual presupune o serie de beneficii pentru elevi: bursă lunară din partea statului și din partea companiei, bursă de merit care se acordă în funcție de rezultatele școlare și implicarea în activitățile practice, mâncare și cazare gratuită pentru elevi în căminul Liceului Energetic “Regele Ferdinand I” din Timișoara, precum și un precontract de angajare Continental oferit imediat după afișarea rezultatelor.

În Sibiu, 109 elevi încep în noul an școlar cursurile în cele patru clase Continental, în sistem de învățământ profesional dual, la Colegiul Tehnic „Independența”.

Pe lângă clasa a XI-a, specializarea „Electromecanică”, formată din 29 de elevi, și clasele a X-a, specializările „Electronică și Automatizări” și „Electromecanică”, a câte 25 de elevi fiecare, o nouă clasă a IX-a, specializarea „Electromecanică”, formată din 30 de elevi își începe din această toamnă activitatea.

CITEŞTE ŞI: Trei copii, implicaţi într-un accident înfiorător! O maşină şi un tir s-au ciocnit violent

Interesul pentru clasele Continental a crescut de la an la an. În 2020, numărul aplicanților a fost dublu față de numărul locurilor disponibile. Pentru cele 30 de locuri în cea de-a patra clasă de învățământ dual, au aplicat 59 de elevi.

Cei nerepartizați în clasa Continental au fost redistribuți celorlalte clase în sistem de învățământ dual de la Colegiul Tehnic „Independența”.

Timp de trei ani, elevii vor pune bazele electromecanicii și vor aplica noțiunile studiate în sectorul producției componentelor electronice pentru industria auto.

 

 

 

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login