Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Virgil Păunescu şocheză din nou: Tratamentul pentru coronavirus este apă de ploaie! Reacţia medicilor de la cele mai importante spitale din Timişoara

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Şeful Institutului Oncogen din Timişoara iese din nou la rampă, cu o declaraţie despre medicamentele care le-au fost administrate bolnavilor de coronavirus din ţara noastră.

Într-un interviu acordat jurnaliştilor de la National.ro, Virgil Păunescu a vorbit despre faptul că tratamente utilizate sunt ineficiente, argumentându-şi spusele prin numărul mare de morţi din România.

CITEŞTE ŞI: Consiliul Județean mai face o încercare de preluare a clădirilor Aeroportului Cioca, pentru a le reabilita!

”Tratamentul pe care îl aplică România este apă de ploaie, toate antiretroviralele alea nu au niciun efect. Singurul medicament eficient este anticoagulantul, dar într-o doză serioasă, și plasma de la pacienții vindecați. Asta este tot. Antiretroviralele alea care costă enorm, că este Big Farma, big marketing, sunt echivalentul unui paracetamol, numai că te doare mai puțin stomacul. Pentru toate medicamentele introduse în schemele de tratament pentru Covid nu există nicio dovadă științifică referitoare la faptul că ar avea vreun efect. OMS-ul face niște recomandări, iar când se ajunge la nivel național, în baza recomandărilor OMS, autoritățile emit protocoale care devin obligatorii. Faptul că avem un număr foarte mare de morți comparativ cu țările vecine înseamnă că ceva nu este în regulă cu protocoalele de tratament. Eu aș face și un studiu cu anticoagulante și la pacienții asimptomatici, care s-ar putea să fie, cel puțin unii dintre ei, de a face tulburări de coagulare, dar care nu sunt evidențiabile la analize.

Tulburările de coagulare au fost însoțite de teste de laborator normale, asta am observat. Este un mecanism care nu este cunoscut încă. Pacientul este posibil să se afle într-un pericol iminent, dar nu se manifestă. Noi am pus un proiect de cercetare pentru a vedea care este cantitatea minimă de plasmă autoimună care ar putea fi administrată în scop protectiv la personalul vulnerabil, adică cel medical cu o anumită vârstă. Pentru că administrarea plasmei le oferă o protecție de trei săptămâni, atât cât rezistă anticorpii din plasmă, iar în aceste trei săptămâni, dacă omul se infectează, se va vaccina natural, făcând o formă foarte ușoară a bolii, el fiind protejat într-o anumită măsură”, a declarat Virgil Păunescu, directorul Institutului Oncogen Timișoara.

Reacţia doctorului Virgil Musta de la Spitalul Victor Babeş din Timişoara, cea mai performantă unitate, în lupta cu coronavirusul, nu a întârziat să apară.

“Medicii specialiști ai Spitalului Clinic de Boli Infecțioase V. Babes Timișoara se delimitează de afirmațiile dl Prof Virgil Paunescu prin care susține ca terapia anticovid folosită in spitale este apa de ploaie și prin care se irosesc bani. Reamintim comunității importanta respectării tuturor regulilor de prevenire a îmbolnăvirilor și a prezentării precoce la spital in caz de infectie pentru instituirea terapiei in fazele incipiente ale bolii”, a transmis dr. Virgil Musta.

O poziţie similară au adoptat şi medicii de la Spitalul Judeţean din Timişoara care sunt de părere că specialiştii în lupta cu COVID-19 şi-au demonstrat profesionalismul.

Întreg personalul medical al instituției se delimitează de afirmațiile făcute de Prof. Dr Virgil Păunescu. Considerăm că specialiştii în domeniu patologiilor infecţioase sunt îndreptățiti să ofere tratamentul de specialitate pacientilor infectați cu Coronavirus. Numărul uriaş al pacienţilor vindecați de acest virus demonstrează în mod indubitabil că ceea ce fac medicii de la Spitalul de Boli Infectioase ,,Victor Babes” din Timişoara este un real succes şi demonstrează profesionalismul lor precum şi eficacitatea tratamentului”, a spus Raul Pătraşcu, managerul Spitalului Judeţean Timişoara.

CITEŞTE ŞI: 321 de cazuri noi de coronavirus, de ieri până azi! Ne apropiem de pragul de 25.000 de îmbolnăviri

 

 

 

Ultima modificare Joi, 25 Iunie 2020 09:03

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login