Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Vin bani nerambursabili pentru spitalele din Timiș! Se cumpără aparatură modernă

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Vom avea servicii mai bune în mai multe spitale din Timiș. Șase unități sanitare, orășenești și municipale, vor primi în total 317.000 euro pentru achiziția de echipamente medicale noi. 

Vorbim aici de spitale din Jimbolia, Lugoj, Făget, Sânnicolau Mare, Timișoara și Deta. banii vin de la Consiliul Județean Timiș și sunt nerambursabili. 


Sumele alocate sunt după cum urmează:

- Spitalul Orășenesc „Dr. Karl Diel” Jimbolia" - 233.000 lei

- Spitalul Municipal „Dr. Teodor Andrei” Lugoj - 275.000 lei

- Spitalul Orășenesc Făget - 233.906

- Spitalul Orășenesc Sânnicolau Mare - 327.045 lei

- Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara - 275.055 lei

- Spitalul Orășenesc Deta - 198.940 lei

Venim și în acest an în sprijinul spitalelor din județ, având în vedere că achiziția de aparatură medicală nouă este o povară financiară greu de dus de autoritățile locale. Calitatea actului medical va crește, iar timișenii nu vor trebui să se deplaseze pentru orice investigație la Timișoara. Toată lumea are de câștigat. Serviciile medicale de calitate sunt esențiale pentru orice comunitate. Mai sunt multe de făcut în această direcție, dar suntem pe drumul cel bun. Dacă luăm în calcul toate investițiile derulate de Consiliul Județean în prezent, vom avea parte de un salt calitativ major în sectorul serviciilor medicale în doar câțiva ani”, spune președintele CJ, Alin Nica.

Spitalele publice vor înainta Consiliului Județean Timiș documente justificative, conform Ghidului aprobat, pentru cheltuielile efectuate din sumele alocate, iar decontarea se va realiza pe bază de acte doveditoare. Termenul limită de decont este 30.11.2021. În situația în care se constată că banii nu au fost utilizați conform scopului pentru care au fost acordați sau/și conform prevederile legale, aceștia vor fi recuperați de către finanțator.

Alocarea panilor se face prin schema de minimis, care este singura modalitate legală prin care Consiliul Județean poate finanța unitățile sanitare municipale și orășenești, în grija directă a acestuia aflându-se doar Spitalul Județean din Timișoara.

 

Ultima modificare Miercuri, 21 Iulie 2021 13:48

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login