Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Vaccinarea copiilor, permisul de înscriere la grădiniță sau la școală!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Părinții care nu își vaccinează copiii, riscă să nu îi poată trimite la grădiniță sau la școală!

Este vorba despre o prevedere a unui proiect de lege, care a intrat în dezbatere, și care își propune creșterea numărului copiilor vaccinați, pentru evitarea epidemiilor.

În momentul de față România se confruntă cu o gravă problemă în ceea ce privește epidemia de rujeolă. Virusul a făcut și victime, 20 de copii și-au pierdut viața din momentul în care a fost declanșată epidemia, iar analizele arată că niciunul dintre ei nu a fost vaccinat. În aceste condițiii autoritățile au elaborat un proiect de lege care să crească procentul de copii vaccinați, pentru evitarea acestor situații.

Ne confruntăm de ceva timp cu o epidemie de rujeolă care face din ce în ce mai multe victime, și având în vedere că în urmă cu câteva zile pe site-ul Ministerului Sănătății a fost prezentată o propunere de lege a vaccinării care încearcă să reglementeze tot ceea ce ține de vaccin, pentru a preveni pe viitor o asemenea situație. Legea este inspirată din legea Uniunii Europeană, unde rata vaccinului este de peste 90%, la noi în țară este undeva la 80% la prima vaccinare, iar la a doua doză este undeva la 50% mă bucur că există această propunere, era absolut necesară având în vedere că la ora actuală avem un spital în țară care este în carantină, un fenomen care nu s-a mai întâmplat de 30 de ani, avem în jur de 20 de morți din cauza rujeolei și peste 4.000 de copii bolnavi de rujeolă”, spune deputatul PSD de Timiș, Bianca Gavriliță.

Aceasta a explicat și în ce constă proiectul de lege. Gavriliță este de părere că proiectul mai trebuie modificat în anumite părți, însă în mare este unul bun. Așadar, părinții care refuză vaccinarea copiilor o vor face pe proprie răspundere ca și până acum, însă urmările sunt altele, și anume micuții nu mai pot fi înscriși în colectivitate. Mai exact copiii nu vor putea fi trimiși nici la creșă, grădiniță sau școală.

Din punctul meu de vedere sunt două probleme majore în ceea ce privește vaccinarea, prima problemă este refuzul părinților de a vaccina copiii, iar cea de-a doua problemă este lipsa vaccinului în foarte multe cazuri. Această lege își propune să rezolve ambele probleme, se va încerca obligarea părinților să își vaccineze copiii, ei pot semna totuși o hârtie că nu doresc vaccinarea dar va apărea o problemă în momentul intrării în colectivitate a copiilor. În ceea ce privește necesarul de doze de vaccin, prin această lege Ministerul se obligă să aibă stocuri pe cel puțin doi ani pentru fiecare vaccin”, a mai explicat Bianca Gavriliță.

Proiectul de lege a fost depus spre dezbatere publică, pe site-ul Ministerului Sănătății.

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login