Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean va fi extinsă! A fost semnat contractul de proiectare și execuție a lucrării

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean din Timișoara va fi extinsă și modernizată.

 Echipamentele folosite în momentul de față de medicii de la urgențe este învechită și uzată iar prin proiect se urmărește achiziționarea de echipamente noi, mai performante care să asigure o eficiență crescută a actului medical. Totodată spațiul în care funcționează UPU va fi extins cu circa 800 de mp

Valoarea proiectului este de 5,1 milioane de lei, cu TVA inclus, iar termenul de proiectare și execuție este de 24 de luni.

Din valoarea totală a investiție, cofinanțarea de la bugelul local este de 2%, dar avem și o valoarea de 100.000 de lei, cheltuieli neeligibile, iar contribuția fondurilor europene este de 50% pentru acest proiect, restul de 48% este acoperit de bugetul de stat. Legat de proiectul efectiv, va fi modernizat corpul existent al spitalului, dar și extinderea cu 800  mp pe trei nivele, subsol, parter și etaj și bineînțeles dotarea cu aparatură medicală performantă”, spune președintele CJT, Călin Dobra.

Unitatea de Primiri Urgențe a mai fost reabilitată în urmă cu trei ani, însă este absolut necesară extinderea secției, pentru a putea fi tratați mai mulți pacienți, dar și să fie amenajat un spațiu corespunzător pentru aparținători.

Unitate de Primiri Urgențe a fost modernizată în urmă cu circa 4 ani, cu un proiect în valoare de până în 100.000 de euro, când s-a renovat întreaga Unitate astfel încât să facă față solicitărilor, condițiilor și standardelor impuse de Uniunea Europeană. Acest proiect este cu atât mai benefic pentru Spitalul Județean, pentru că vorbim despre o extindere, ceea ce este absolut necesară, modernizare și dotare cu aparatură medicală, deci trei priorități extraordinar de importante pentru ceea ce se dorește a fi o unitate modernă de primiri urgențe”, spune Marius Craina, managerul Spitalului Județean din Timișoara.

În momentul de față în secție sunt 24 de paturi, iar acestea vor ajunge la 30 după extinderea Unității. Anual la secția de pimiri urgență ajung în jur de 74.000 de pacienți, iar medicii cu greu fac față în condițiile actuale.

Investiția din perspectiva extinderii vizează trei aspecte importante. Primul este o creștere cu aproximativ 25% a numărului de posturi de lucru, unde putem să asistăm pacienții, a doua este crearea unui circuit mai funcțional în ceea ce privește triajul pacienților și nu în ultimul rând, a treia dismensiune este de a asigura un confort pacienților și aparținătorilor, pe parcursul șederii lor la UPU. Lucrul acesta se realizază prin mutarea unor spații administrative care mai sunt în UPU, iar lucrul acesta permite să putem face loc unor posturi de lucru, 5-6 în funcție de cât de apropiat putem să le punem. UPU asistă undeva în jur de 74.000 de pacienți într-un an. Este mult să faci asta pe un număr de 24 de posturi disponibile în prezent, iar toți pacienții vin în medie cu un aparținător, deci anual trec 150.000 de oameni prin UPU, de aceea spațiul pe care îl avem la această oră este insuficient, iar un spațiu nu putem să-l mărim doar prin reorganizări succesive”, spune Mihai Grecu, șeful UPU al Spitalului Județean din Timișoara. 

Lucrările de extindere și modernizare ar urma să fie finalizate în doi ani.

 

Ultima modificare Luni, 07 Octombrie 2019 16:59

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login