Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

ULTIMA VESTE despre Institutul Oncologic pe care Guvernul îl promite la Timișoara de ani de zile

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Deputatul de Timiș Cornel Sămărtinean (PMP) continuă demersurile și presiunile asupra guvernanților, care promit de ani de zile construirea unui Institut de Oncologie la Timișoara, fără însă a se întâmpla ceva.

Timișul are mare nevoie de un nou spital de oncologie având în vedere că rata mortalității cauzată de diverse tipuri de cancer este una dintre cele mai mari din țară. Anual, apar la nivelul județului nostru 2.200 de noi cazuri, lucru ce înseamnă că avem o incidență anuală de 335 de cazuri noi la 100.000 de locuitori.

De ani de zile autoritățile naționale promit că zona de vest a țării va avea un Institut Oncologic la Timișoara. Până acum nu s-a întâmplat nimic, dar deputatul Cornel Sămărtinean continuă să pună presiune pe cei din ministerul Sănătății, iar parțial încercările acestuia încep să dea roade.

La a cincea solicitare a deputatului de a afla când ar putea demara un astfel de proiect, PMP-istul a primit un răspuns vag, dar plin de speranță de la ministrul Sănătății. Mai exact, Florian Bodog spune că obiectivul se află în programul de investiții și că pentru el au fost deja alocați niște bani, sub forma unui credit de angajament.

„În programul de investiții ce se prezintă ca anexă la bugetul aprobat pe anul 2017 al Ministerului Sănătății, prin legea bugetului de stat, nr 6/2017, se regăsește nominalizat în fișa cod obiectiv 1139 obiectivul de investiții Institutul Regional de Oncologie Timișoara pentru care sunt aprobate credite de angajament în sumă de 511.471 mii lei și credite bugetare în sumă de 15.000 lei”, se arată ăn răspunsul primit de Sămărtinean și semnat de ministrul Sănătății, Florian Bodog.

Conform fișei existente la Ministerului Sănătății primele demersuri pentru Institutul de Oncologie de la Timișoara ar trebui să înceapă chiar în această vară.

 

Ultima modificare Vineri, 24 Martie 2017 11:23

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login