Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Spitalul Victor Babeş este plin! Nu mai sunt locuri pentru bolnavii de coronaviurs! A fost operaţionalizată unitatea mobilă de terapie intensivă

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a fost astăzi prezent la Timişoara, unde a anunţat operaţionalizarea unităţii mobile de terapie intensivă, care a fost amplasată în curtea Spitalului Victor Babeş.

Este vorba despre o secţie cu 12 paturi şi întreaga aparatură medicală necesară bolnavilor în stare critică, destinată, în această perioadă, pacienţilor cu coronavirus.

CITEŞTE ŞI: Este oficial! La Smithfield a apărut cel mai mare focar de infecţie cu COVID-19, din judeţul Timiş! Decizie de ultimă oră a autorităţilor

ati molil1

Unitatea a fost adusă încă de ieri la Spitalul de Boli Infecţioase, unde aripa de clădire în care sunt trataţi cei infectaţi cu SARS-COV-2 est edeja plină, la fel şi Secţia de Terpie Intensivă.

“Măsurile de relaxare au fost prost înţelese şi am ajuns în această situaţie, ca spitalul să fie plin. Unitatea mobilă este operaţională, doar că mai avem nevoie de avizul DSP, pe care îl vom primi luni. Astfel că, de luni vom muta pacienţii cu coronavirus aici şi vom aduna şi pacienţii pzitivi în stare foarte gravă, din celelalte spitale, pentru a-i îngriji într-un singur loc. În cazul în care apare un pacient în stare gravă, care are nevoie de terapie intensive, îl aducem imediat, nu aşteptăm până luni şi anunţăm apoi DSP-ul”, a declarat dr. Cristian Oancea, directorul Spitalului Victor Babeş din Timişoara.

Managerul unităţii sanitare pune pe tapet şi o altă problemă, cea a deficitului de cadre medicale specializate în terapie intensivă.

Situaţia este cunoscută şi de ministrul de Interne, care spune că vor urma detaşări, în perioada următoare, în aczul în care pacienţilor cu coronavirus în stare gravă continuă să crească într-un rtim alarmant.

“Există judeţe cu un număr foarte mare de cazuri, însă sunt şi judeţe care sunt într-o situaţie mai bună. Printr-un echilibru şi o gestionare echilibrată, pot fi transferaţi medici spre judeţele încare există o nevoie acută de cadre medicale, iar în centrele universitare, în centrele urbane mari, unde avem specialişti de marcă, aşa cum este şi domnul Musta de la Timişoara şi colegii lui, există posibilitatea de a extinde capacitatea de terapie intensive, prin mai multe metode”, a spus ministrul de Interne, Marcel Vela.

CITEŞTE ŞI: Bubuie cazurile de coronavirus! Cifrele uriaşe, anunţate, în urmă cu puţin timp: aproape 900 de infectaţi, în doar 24 de ore

 

 

 

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login