Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Spitalul Judeţean în 2016, mai mult şantier decât unitate spitalicească!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Spitalul Judeţean din Timişoara a intrat într-un amplu proces de modernizare! 

Astfel că pe parcursul anului 2016, unitatea spitalicească s-a transformat în şantier. Şapte milioane de lei, bani proveniţi de la Consiliul Judeţean, au fost investite numai în lucrările de infrastructură, iar alte câteva milioane de lei în aparatură, însă pentru acest lucru banii au venit de la Ministerul Sănătăţii. 

Toate secţiile au intrat în reabilitare în acest an, în plus au fost dotate cu aparatură nouă, ba mai mult secţii care nu au fost reabilitate de zeci de ani, acum sunt printre cele mai moderne din ţară.

Reparaţii au avut loc în toate secţiile spitalului şi mă refer aici la secţiile de neurologie, cardiologie, chirurgie vasculară, neurochirurgie, diabet zaharat, gastroenterologie, secţiile de chirurgie. Suntem în plină renovare a compartimentului de explorări funcţionare, care îşi mută locaţia în fosta secţie de imunologie. Am renovat morga şi avem una dintre cele mai moderne unităţi de prosectură din România, de asemenea am făcut investiţii masive lângă amfiteatru, o construcţie nouă, unde va fi o garderobă pentru Spitalul Judeţean, iar o parte va deservi arhiva spitalului. Investiţii am făcut şi în Maternitatea Bega, am înlocuit toate geamurile şi uşile, suntem în procedură  de renovare a anumitor saloane, terminăm dpuă săli de operaţie, iar după sărbători vor fi apte de funcţionare. Am reuşit să finalizăm şi staţia de sterilizare, am avut investiţii în infrastructură, iar aparatura a fost finanţată de Ministerul Sănătăţii. Din acest punct de vedere suntem foarte mulţumiţi de ritmul în care s-au finalizat lucrările de modernizare la Blocul Operator de la Chirurgie, am renovat o sală de operaţie, suntem în curs de renovare pentru cealaltă sală şi ne aproiem de final. La Urologie am renovat una dintre cele trei săli de la Blocul Operator, iar la Neurochirugie una este complet funcţională şi a fost redată circuitului medical, iar alta este în curs de renovare. Practic putem spune că spitalul a arătat mai mult ca un şantier în acest an”, spune managerul Spitalului Judeţean din Timişoara, Marius Craina.

Spitalul Judeţean a băgat şapte milioane de lei în reparaţii, iar alte nouă în investiţii, numai în anul 2016. Lucrările de modernizare vor continua şi anul viitor, când unitatea spitalicească vrea să ceară Consiliului Judeţean peste nouă milioane de lei., pentru finalizarea lucrărilor Astfel, la sfârşitul anului 2017, începutul lui 2018, Spitalul Judeţean va fi modernizat în totalitate.  

 

Ultima modificare Vineri, 23 Decembrie 2016 09:19

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login