Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Soluția împotriva temutului coronavirus, vine de la Timişoara! Cercetătorii de la Oncogen au găsit leacul

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Specialiştii de la Centrul de Cercetare Oncogen din Timișoara au încercat să găsească soluții împotriva celui mai temut virus al momentului.

Este vorba despre coronavirsul care a aparut în China, și unde au murit deja aproape 200 de oameni.

CITEȘTE ȘI: Accident cu 7 victime, printre care şi un copil! Un om a murit pe loc

Doctorii cercetători de la Oncogen au publicat deja o schemă a posibilului leac. Ei spun că ar fi vorba despre un compromis, între vaccinarea industrială, practicată în gripa obișnuită şi cea individualizată, care nu se aplică, fiind mult prea scumpă.

Specialistii mai spun că daca ar fi avut aparatura necesară, ar fi descoperit mai repede leacul împotriva cornavirsului.

Leacul împortriva celui mai mediatizat virus al momentului ar putea veni chiar de la Timişoara. Specialiştii de la Centrul Oncogen au publicat deja o schemă în acest sens, care este un compromis între vaccinarea industrială şi cea individualizată.

Noi am început să studiem un alt mod de abordare a vaccinurilor, de la ultima epidemie de Ebola, când ne-am gândit că vaccinul, prin metodele tradiţionale de obţinere de până acum, nu va fi posibil, pentru că vaccinologia, cu vechile ei metode, şi-a cam atins limitele. Este vorba despre un vaccin individualizat populaţional. Noi am luat caracteristicile imune ale populaţiei din România, de tip caucazian, care se regăseşte în toată Europa şi America de Nord, în linii mari. Ţinând cont de caracteristicle imune, ale răspunsului imun la diverşi stimuli antigenici, în cazul de faţă la coronavirus, şi folosind datele publicate, am propus o serie de peptide, de antigene, de mici proteine, un amestec care să acopere, în practică, toată populaţia României. Noi, dacă am fi aparatura necesară, l-am fi făcut mai repede. Mai departe, noi nu putem produce la scară mare acest vaccin. Noi venim cu o soluţie, care este un compromis între vaccinarea industrială, cea practicată în gripa obişnuită, şi cea individualizată, care nu se aplică, pentru că este scumpă”, a declarat Virgil Păunescu, coordonatorul Oncogen, pentru renasterea.ro.

 CITEŞTE ŞI: Incendiu de proporţii, într-o sală de clasă! Doi elevi, captivi! Scenariul de groază, pus în practică de pompieri

Cercetătorii de la Oncogen precizează că nu pot produce vaccinul la scară mare, deoarece este un efort financiar pe care nu-l pot susține.

Ultima modificare Joi, 30 Ianuarie 2020 12:18

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login