Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Situația incredibilă în care a ajuns Spitalul ”Victor Babeș”! Este la un pas de a-și închide porțile

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Spitalul Victor Babeș, în colaps financiar! Unitatea medicală se confruntă cu grave probleme financiare, iar ca urmare a acestui fapt, de săptămâna viitoare medicii vor trata cel mult cazurile venite prin urgențe.

Spitalul de Boli Infecțioase si Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș” din Timișoara se află într-o situație fără precedent din cauza situației financiare deficitare. Mai exact, unitatea medicală ar urma să primească pentru acest an o sumă mult prea mică de bani de la CJAS, motiv pentru care conducerea spitalului nu vrea să semneze contractul pe următoarele șapte luni pentru decontarea cazurilor tratate.

Bugetul pe care trebuia să îl primim anul acesta este mai mic și decât cel de anul trecut. Și anul trecut am avut probleme, plus că la ora actuală este și epidemia de rujeolă și avem foarte multe cazuri. Anul trecut nu am primit banii pe 900 de cazuri pe care le-am făcut și care nu s-au finanțat și atunci doamna directoare a spus că nu poate să semneze asemenea buget care sigur ne crește și mai mult datoriile, avem arierate de aproximativ 3 milioane de lei. Casa de Asigurări de Sănătate a spus că nu poate să ne dea mai mult pentru că așa este legislația, dar în lege se prevede că în stiuații speciale, de exemplu situația de epidemie, se poate întâlni o comisie de mediere la nivelul Casei Naționale. Așadar, doamna directoare a spus că nu semnează contractul până nu se întrunește respectiva comisie, poate totuși primim ceva în plus, pentru că nu putem refuza cazuri de rujeolă, sunt cazuri contagioase, boli acute. Ni s-a spus să facem o listă cu priorități, dar la noi sunt toate acute, la cronici merge să îi pui pe o listă și să îi vezi după o lună sau două, dar la o boală acută cu complicații nu poți să faci o listă de așteptare”, spune medicul Virgil Musta, purtător de cuvânt al Spitalului ”Victor Babeș din Timișoara.

Conform noului contract pe care unitatea medicală nu vrea să-l semneze, ar urma să primească doar 990.000 lei pe lună, pentru spitalizarea și tratarea cazurilor acute.

Din 2013 și până în acest moment, Spitalului Victor Babeș nu i-a fost decontată suma de 5,78 milioane de lei, în timp ce datoriile spitalului au ajuns la aproape 3,6 milioane de lei.

S-a ajuns în această situație din cauza mai multor factori și instituții care nu înțeleg, sau nu vor să înțeleagă, că sănătatea oamenilor este mai presus de orice interese. Având în vedere situația dată, solicit de urgență Casei Județene de Asigurări de Sănătate Timiș deblocarea sumelor restante către Spitalul de Boli Infecțioase Timișoara. De asemenea, fac un apel către Primăria Timișoara la responsabilitate și conștientizare a pericolului, ținând cont de faptul că municipalitatea are posibilitatea legală de a sprijini financiar Spitalul, dar, din investitii si reparații ale clădirii. Ținând cont de complexitatea actului medical care se desfășoară în unitatea spitalicească și de gravitatea bolilor tratate aici, toți factorii implicați în soluționarea acestei probleme trebuie să coaguleze și să ia măsurile care se impun pentru sănătatea timișenilor și timișorenilor. Vorbim în acest caz de un spital de boli infecțioase și pneumoftiziologie, unde pacienții trebuie internați și izolați în momentul îmbolnăvirii, ei nu pot fi puși pe liste de așteptare și nici îndrumați către alt spital pentru că acesta este singurul spital de profil din vestul țării. Neinternarea pacienților ar însemna punerea în pericol a sănătății publice cu implicații legale și morale deosebit de grave în special în actualul context al epidemiei de rujeolă”, spune președintele CJT, Călin Dobra.

Ultima modificare Joi, 30 Martie 2017 14:12

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login