Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Situaţie gravă, în Timiş! Nu mai sunt locuri la Terapie Intensivă, pentru bolnavii de coronavirus! Va fi adusă unitatea mobilă de la Galaţi

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Explozia cazurilor noi de infencţii cu COVID-19 a dus la o aglomerare a spitalelor de profil, iar în aceste momente, saloanele sunt pline.

Excepţie nu fac nici unităţile sanitare din Timiş, unde unde sunt internaţi 202 pacienţi.

Cea mai gravă situaţie este la Spitalul Victor Babeş, unde mai sunt libere doar 6 paturi, iar secţia de terapie intensivă este plină.

CITEŞTE ŞI: Focuri de armă, după o cursă nebună, pe aproape 100 de km! Un bărbat a ajuns la spital

Şi unitatea mobilă de ATI, care a ajuns la Spitalul Victor Babeş, în urmă cu o lună, funcţionează la capacitate maximă, asttfel că nu mai este liber niciun pat.

În aceste condiţii, s-a decis la unitatea de terapie intensivă mobilă de la Galaţi să fie adusă la Timişoara, lucru care se va întâmpla în această seară.

“Centrul Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei a decis mutarea unităţii mobile de terapie intensive de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă “Sf. Apostol Andrei” din Galaţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Timişoara, din cauza creşterii numărului cazurilor critice de COVID”, transmite Prefectura Galaţi.

Unitatea mobilă care va ajunge la Spitalul Judeţean Timişoara este similară cu cea amplasată în curtea Spitalului Victor Babeş.

Are 12 paturi de terapie intensivă dotate cu  toate echipamentele necesare unei secții de ATI, respectiv ventilatoare, monitoare și injectomate vor servi îngrijirilor medicale care se impun pacienților aflați în stare gravă ca urmare a infectării cu noul coronavirus.

CITEŞTE ŞI: VIDEO: Un nou început pentru Timiș! USR - PLUS vă propune o nouă abordare a administrației publice prin oameni noi

 

 

 

 

 

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login