Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Se redeschid spitalele și pentru pacienții non-COVID! În Timișoara, toate unitățile sanitare vor primi bolnavi!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Spitalele din Timiș se redeschid și pentru cazurile clinice non-COVID.

Astfel, Secția de Pneumoftiziologie a Spitalului "Victor Babeş" Timişoara, va fi redeschisă cu prioritate, având în vedere specificul ei, respectându-se însă, circuitele funcționale conform normelor sanitare în vigoare.

CITEȘTE ȘI: Denunţaţi-vă vecinii! Provocarea lansată de primarul Timişoarei, în demersul de demolare a garajelor

Spitalul de Boli Infecțioase a fost desemnat spital COVID, la începutul epidemiei, iar în toată această perioadă, bolnavii au fost direcționați spre alte unități medicale.

Din analiza gradului de ocupare a paturilor în perioada pandemiei de COVID-19, s-a constatat faptul că în spitalele din Timiș nu a fost atinsă capacitatea maximă și în acest moment, disponibiltatea de internare a spitalelor este favorabilă creșterii capacității de tratament și pentru cazuistica non-COVID, în măsura în care se asigură circuite separate pentru aceasta”, spun cei de la DSP Timiș.

Urmează să fie deschise și restul spitalelor, însă înainte trebuie să întocmească un plan de măsuri, ulterior va fi supus avizării DSP.

DSP Timiș va sprijini în mod deosebit reorganizarea Spitalului Bega și a Secției de Dermatologie a Spitalului Municipal, tinând cont de faptul că solicitările medicale în aceste domenii sunt numeroase.

CITEŞTE ŞI: Încep înscrierile la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Timișoara! Aproape 2.000 de locuri disponibile

În funcție de evoluția epidemiologică locală, spitalele care asigură asistența medicală pacienților testați pozitiv sau suspecți cu virusul SARS-COV-2 vor asigura, cu avizul DSPJ Timiș, asistența medicală și pacienților non-COVID-19 în condițiile existenței circuitelor complet separate, fără a fi necesară externarea/transferarea tuturor pacienților internați către alte spitale.

În acest context, fiecare unitate sanitară cu paturi va întocmi și prezenta un plan de măsuri care să cuprindă inclusiv reorganizarea circuitelor. Acest plan urmează a fi discutat în cadrul întâlnirii de lucru, care va avea loc săptămâna viitoare și ulterior va fi supus avizării DSPJ Timiș”, transmit reprezentanții DSP Timiș.

Ultima modificare Miercuri, 03 Iunie 2020 18:11

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login