Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Se apropie ziua votului! Ce recomandă medici, pentru ca alegătorii să fie în siguranţă?

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Votul este sigur din punct de vedere medical, spun doctorii din Timişoara, dar cu respectarea unor măsuri.

Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecţioase spune că lumea trebuie să aibă grijă la distanțarea fizică, purtarea măștii de protecție și igiena mâinilor.

Dacă aceste norme sunt respectate, posibilitatea de infectare cu noul coronavirus în secția de votare este extrem de mică.

CITEŞTE ŞI: O echipă de PROfesioniști pentru Consiliul Local Șag (P)

“Dacă respectăm sau avem o minimă responsabilitate, cred că nu ar trebui să fie nicio problemă. De aceea, eu îndemn oamenii să meargă la vot. Trebuie însă respectate câteva reguli: să nu piardă prea mult timp acolo, la povești cu alții, și obligatoriu să fie cu mască, chiar dacă se întâlnesc în afara secției de votare. În sală, să voteze cât mai repede și, după aceea, este bine să aibă un dezinfectant sau să meargă să se spele pe mâini. Daca aceste trei reguli, de distanțare, de purtare a măștii, de igiena a mâinilor, sunt respectate, nu va fi niciun risc de contaminare. Dacă e coadă, este recomandabil să păstrăm distanța, exact ca la magazine, un metru și jumătate - doi, între persoane, ca să nu fie probleme și, bineînțeles, purtarea măștii", spune doctorul Virgil Musta, șeful clinicii de Boli Infecțioase 2, din cadrul Spitalul Victor Babeș Timișoara.

De altfel, medicii Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Victor Babeș Timișoara au fost consultați de către autoritățile locale în ceea ce privește respectarea normelor sanitare în secțiile de votare.

"Am fost consultați din punct de vedere medical asupra zilei de duminică, asupra procesului electoral, și, din punctul nostru de vedere, autoritățile locale au luat toate măsurile ce necesită o siguranță sporită a cetățeanului care iese la vot. Purtatul măștii, dezinfectarea suprafețelor și a ștampilelor, inclusiv distanțarea fizică noi am prevăzut-o mai mare tocmai pentru ca cetățenii, vârstnicii și inclusiv populația tânără să se simtă în siguranță.  Personal voi ieși la vot și indemn pe toată lumea să își exercite acest drept constituțional” , spune Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Victor Babeș Timișoara.

În județul Timiș au fost înființate 602 secții de votare pentru scrutinul de duminică, 27 septembrie.

CITEŞTE ŞI: România, în marea finală internațională ClimateLaunchpad 2020!

 

 

Ultima modificare Marți, 22 Septembrie 2020 16:30

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login