Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Salvat de la moarte, printr-o intervenţie chirurgicală realizată în premieră, la Spitalul Judeţean Timişoara

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Spitalul Judeţean Timişoara bifează o nouă premieră medicală, prin intermediul căreia, un bărbat de 71 de ani a primit o nouă şansă la viaţă.

CITEŞTE ŞI: Doliu în lumea artistică! A murit interpretul melodiei “Dragoste la prima vedere”

Echipa Clinicii de Chirurgie Vasculară, condusă de prof. Dr. Mihai Ionac, împreună cu cea dea la radiologie intervenţională au realizat o interventie chirurgicală endovasculară modernă pentru tratarea anevrismului de aortă toracică descendenta (TEVAR).

Operaţia a fost coordonată de renumitul chirurg cardiovascular german, dr. Rolf Dammrau şi  a durat aproximativ o oră.

CITEŞTE ŞI: Galerie foto: 7 victime, într-un accident cumplit! Printre răniţi sunt şi doi copii

“Intervenţia a constat în montarea, pe cale endovasculară, a unui stent graft, la nivelul aortei toracice, dilatate anevrismal. Tehnica operatorie s-a realizat printr-o incizie de 5 cm, situată inghinal, și vine ca alternativă modernă, cu riscuri mult mai mici, la varianta chirurgicală clasică, ce presupune deschiderea toracelui, cu riscuri operatorii mai mari şi perioada mai lungă de recuperare”, explică reprezentanţii Spitalului Judeţean Timişoara.

Materialele necesare intervenției au fost achizitionate prin programul de tratare endovasculară a anevrismelor aortice, finanțat de Casa Naționala de Asigurări de Sănătate.

La același pacient, în urmă cu o lună, s-a practicat, tot prin tehnici minim invazive, cura anevrismului de aorta abdominală, afectiune care, netratată la timp, ar fi putut duce la multiple complicaţii și, în final, la decesul pacientului.

 

 

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login