Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Rujeola face încă o victimă! Un copil de un an din Timiș a murit în spital

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

O fetiță de numai un an, din județul Timiș, a murit din cauza rujeolei! Este al nouălea deces provocat de acestui virus.

În acest an, până la ora actuală au fost confirmate aproape 2.000 de cazuri de rujeolă în 33 de judeţe din țară, dintre care nouă decese, trei fiind copii sub un an.

Ultimul caz de deces este înregistrat în Timiș, la un copil de numai un an. Conform reprezentanților DSP Timiș, fetița de un an şi trei luni care a murit în urma complicaţiilor provocate de rujeolă s-a născut cu probleme grave de sănătate şi din acest motiv nu a fost vaccinată.

Decesul micuței a fost inregistrat in urmă cu aproape două săptămâni, insă abia acum au venit rezultatele din partea Institutului Cantacuzino, care a confirmat că fetița a murit din cauza rujeolei. 

Conform Centrului Naţional de Prevenire şi Control al Bolilor Transmisibile, cele mai multe cazuri de rujeolă au fost înregistrate în judeţele Arad (462) Caraş-Severin (345), Timiş (296), Mureş (256), Bistriţa-Năsăud (129) şi Dolj (110).  

 

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login