Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Proiect de amploare în domeniul sănătății, în Timiș! Centru nou de arși, Urgențele, secția ATI și cea de chirurgie, într-o singură clădire

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Unul dintre cele mai importante proiecte din domeniul sănătății din județ înaintează cu pași repezi.

Consiliul Județean Timiș, Spitalul Județean și Ministerul Sănătății derulează în comun un proiect ce a primit finanțare de la Banca Mondială.

Acesta prevede construcția unei clădiri ce va include noul centru de arși, secția ATI, unitatea de primiri urgențe, cât și reorganizarea fluxurilor medicale.

CITEȘTE ȘI: Operațiunea ”ghilotina” revine! Se taie cablurile aeriene de pe mai multe străzi din zona centrală

CJ Timiș a aprobat astăzi modificarea protocolului de colaborare cu Spitalul Județean și Ministerul Sănătății, asumându-și noi responsabilități în realizarea proiectului.

Pe lângă faptul că pune la dispoziție terenul pe care urmează să fie construită clădirea, instituția va asigura și resursele financiare pentru realizarea diverselor documentații.

Prin votul de astăzi am reușit să grăbim implementarea proiectului. Ne-am asumat chiar o mai mare responsabilitate față de ce s-a prevăzut inițial, pentru a-l putea avea finalizat cât mai curând. Vrem spitale ca afară și asta ne străduim să facem. Schimbăm la față Județeanul, proces pe care l-am început deja de câțiva ani. Ceea ce facem acolo vedem doar la marile spitale din Occident”, spune președintele CJ Timiș, Călin Dobra.

Proiectul este derulat de Ministerul Sănătății, în calitate de agenție de implementare, banii, aproximativ 50 milioane euro, fiind asigurați de către Banca Mondială.

În acest moment se lucrează la proiectul tehnic, necesar pentru scoaterea la licitație a lucrărilor de execuție.

CITEȘTE ȘI: Cifre îngrijorătoare! A crescut din nou, numărul bolnavilor de coronavirus, internaţi la terapie intensivă

La final, noua clădire va fi transferată în proprietatea județului, Consiliul Județean fiind beneficiarul final al acestei investiții.

În plus față de proiectul cu finanțare de la Banca Mondială, CJ Timiș derulează alte două mari investiții la Spitalul Județean, cu fonduri europene. Mai exact, instituția construiește o nouă maternitate și extinde, modernizează și dotează Unitatea de Primiri Urgențe, proiecte ce totalizează aproape 12 milioane euro”, mai spun reprezentanții CJ Timiș.

Ultima modificare Miercuri, 27 Mai 2020 13:52

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login