Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Pericolul din spital! La Victor Babeş au ajuns mii de măşti contrafăcute, de la care cad filtrele. Managerul spune că e o crimă

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

ANPC a emis în această dimineaţă o alertă europeană, privind apariţia pe piaţă a unui lot de măşti de protecţie contrafăcute.

Este vorba despre măşti cu filtru, folosite de rehulă în spitale, de personalul medical care lucrează în zona roşie.

CITEŞTE ŞI: Noi focare de infecţie cu coronavirus! Vezi aici situaţia completă din judeţul Timiş

“Produsul poartă marcajul CE, dar nu este certificat ca echipament de protecție de către un organism competent.Prin urmare, este posibil ca produsul să nu îndeplinească cerințele în materie de sănătate și siguranță și, prin urmare, să nu fie protejat în mod corespunzător în cazul în care nu este combinat cu măsuri suplimentare./produsul/produsul nu respectă Regulamentul privind echipamentele individuale de protecție și standardul european relevant EN 149”, se arată în alerta emisă de Autoritatea Naţională de Protecţie a Consumatorilor.

12.000 dintre aceşti măşti au ajuns la Spitalul Victor Babeş din Timişoara.

“Vorbim de măşti FFP3, o anumită marcă, la care efectiv le pica filtrul care era aplicat pe ele. Aceste măşti au fost cumpărate prin achiziţie, de spitalul nostru, aveau toate certificatele în conformitate, am luat legătura cu distribuitorii, care ne-au asigurat de toată buna lor credinţă şi că sunt la dispoziţia autorităţilor. Dar, din nefericire, din 25.000 de măşti să ai 12.000, neconforme, înseamnă crimă. Nu poţi să pui oamenii să poarte măşti neconforme, să intre în zona roşie cu astfel de măşti. Practic, inhalezi tot aerul contaminat cu SARS-CoV-2, după aceea mai ai pretenţia ca personalul medical să fie sănătos. Cine face acest gen de lucruri, comite o crimă la adresa personalului medical”, a declarat managerul Spitalului Victor Babeş Timişoara, Cristian Oancea.

CITEŞTE ŞI: Peste o sută de noi cazuri de coronavirus, în Timişoara! Rata de infectare a ajuns la 7,97

 

1 comentariu

  • Martin

    De ce nu spuneți marca si lotul precum și proveniența sa ne putem feri atunci cînd cumpărăm.???Altfel e doar bîrfă,nu știre.Oricum ăia nu maiau ce căuta pe piaț ci la pușcărie!

    Raportează Martin Sâmbătă, 14 Noiembrie 2020 18:30 Link la comentariu

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login