Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Pericolele care îi pândesc pe bolnavii de coronavirus, care refuză internarea! Semnal de alarmă, tras de doctorul Virgil Musta

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Numărul cazurilor de coronavirus creşte într-un ritm alarmant, însă mulţi dintre bolnavii asimptomatici sau cu forme uşoare, refuză internarea.

Ei profită de decizia Curţii Constituţionale, care le permite să se trataze acasă, deşi din punct de vedere medical, nu e indicat.

CITEŞTE ŞI: Tot ce trebuie să ştii dacă vrei să mergi în străinătate! Lista ţărilor care impun restricţii de călătorie pentru români!

Acest lucru se întâmplă şi la Timişoara, unde cei mai mulţi dintre cei diagnosticaţi nici măcar nu merg la spital să anunţe care este starea lor.

Alţii merg, explică situaţia, după care pleacă acasă, deşi riscă să îi îmbolnăvească pe cei dragi.

În plus, îşi pun în pericol şi propria viaţă, pentru că boala evoluează foarte repede.

“Virusul poate evolua foarte rapid într-o formă severă şi este contagios, astfel că dacă aleg să stea acasă, trebuie să stea izolaţi, pentru că îşi sacrifică familia. În plus, în cazul în care evoluţia nu este bună, să solicite internarea, deoarece cu cât vin mai târziu, şansa de a-i vindeca sau de a ţine boala sub control este mai dificilă. Există şi varianta ca atunci când vor să se interneze să nu mai existe locuri. Nu credeam că vom ajunge în această situaţie, dar iată că, din păcate, din cauză că nu se respectă regulile, intrăm în imposibilitatea de a mai interna pacienţi”, a declarat dr. Virgil Musta.

O altă problemă care apare în cazul bolnavilor care refuză internarea este legată de transmiterea bolii.

Cei care infectează alte persoane sunt pasibili de dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

CITEŞTE ŞI: Mașină făcută praf, după ce a intrat într-un tir! Șoferul autoturismului a rămas încarcerat

 

Ultima modificare Luni, 13 Iulie 2020 13:10

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login