Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Pacienții cu arsuri grave pot fi tratați la Timișoara, în cele mai bune condiții! Clinica de Mari Arși, inaugurată astăzi

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, inaugurează azi Centrul de la Timișoara de mari arși, care are 5 paturi.

După întârzieri şi amânări repetate, Clinica de Mari Arşi de la Timişoara a devenit în sfârşit funcţională, la 3 ani de la finalizarea investiţiei. 

Realizarea primelor 3 saloane ale Secţiei a fost gata în anul 2016, însă lipsa aparaturii dar şi anumite probleme birocratice au făcut ca ea să nu poată fi dată în folosinţă.

Acum, există dotările necesare pentru trei din cele cinci saloane, astfel că unitatea a fost inaugurată.

arsi 5 1

“De când am intrat, zâmbesc, pentru că în sfârşit avem un Centru pentru Mari Arşi care poate să trateze aceşti pacienţi în condiţii optime. Am văzut centre de acest gen în străinătate şi pot să spun că cel de la Timişoara este identic, poate superior. Este o zi istorică. Practic sunt primele paturi care corespund cu adevărat tuturor standardelor, a declarat ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.

Deşi toate cele cinci saloane sunt gata, două dintre ele vor fi date în folosinţă abia luna viitoare şi asta pentru că lucrările nu au fost recepţionate.

A fost nevoie de anumite schimbări ale proiectului, ceea ce a dus la o anumită întârziere.

„Au fost anumite modificări, necesare pentru asigurarea fluxului medical şi actului medical la cel mai înalt nivel, dar cred că în cel mult două-trei săptămâni, celelalte două boxe vor fi puse la dispoziţia Spitalului Judeţean, din punctul de vedere al documentelor”, a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Călin Dobra.

"Era obligatoriu ca aceste lucrări suplimentare să fie executate, pentru că este vorba despre un generator care, în caz că apar probleme, asigură energia electrică în acest corp de clădire. De asemenea, o altă achiziţie care s-a făcut de Ministerul sănătăţii este unitatea de sterilizare. Acestea nu au putut fi exectate în acelaşi timp cu celelalte, motiv pentru care a fost nevoie de lucrări suplimentare", a explicat managerul Spitalului Judeţean Timişoara, Marius Craina.

Centrul de Mari arşi de la Timişoara are 5 saloane şi o sală de operaţii. 

Până în prezent, pacienţii cu arsuri grave erau trataţi la Casa Austria, unde este necesară eliberarea unui salon, pentru fiecare persoană. Asta deoarece, pacienţii cu arsuri grave trebuie să stea singuri în încăpere.

Pentru realizarea celor 5 saloane, Consiliul Judeţean Timiş a alocat aproximativ 1,5 milioane de euro, în timp ce aparatura, în valoare de 4 milioane de euro, a fost achiziţionată de ministerul Sănătăţii.

 

 

 

Ultima modificare Miercuri, 09 Octombrie 2019 11:26

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login