Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Noi locuri de spital, pentru bolnavii de coronavirus! Primii pacienţi, internați în Clinica de Recuperare Cardiovasculară din Timișoara

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Numărul cazurilor de coronavirus creşte alarmant, de la o zi la alta, la fel şi cel al bolnavilor care necesită internare.

În acest moment, 227 de persoane sunt internate în spitalele din Timiş, iar 29 dintre ele sunt în stare gravă, la terapie intensivă.

CITEŞTE ŞI: FOTO: Tone de haine, făcute scrum! Pompierii au intervenit de urgenţă

În aceste condiţii, a fost necesară suplimentarea locurilor, iar după Spitalul Judeţean, bolnavi cu COVID-19 sunt internaţi şi la Clinica de Cardiologie.

Unitatea are 48 de paturi, dintre care 12 sunt dotate cu oxigen.

“Este o gură nesperată de oxigen, care ne ajută încă două - trei săptămâni, dacă oamenii încep să respecte regulile de distanțare, de purtat masca și de igienă sanitară. Facem un apel, în continuare, la responsabilitatea oamenilor, pentru că fiecare luptă se duce cu noi înșine. Trebuie să fie alături de noi și să ne ajute să depășim acest moment dificil” spune Cristian Oancea, managerul Spitalului Victor Babeș Timișoara.

 Saloanele în care vor fi internați pacienții au între două și șase paturi și grup sanitar propriu.

Aici vor fi tratați doar pacienții cu forme ușoare și medii de coronavirus.

Ei vor fi evaluați la Spitalul Victor Babeș Timisoara, după care vor fi transferați la spitalul suport COVID 19.

Coordonatorul unității este doctorul Ovidiu Roșca, medic specialist de boli infecțioase. Unitatea are linie de gardă permanentă și va funcționa ca secție externă a Spitalului Victor Babeș Timișoara.

“Avem 48 de paturi în total, 12 la care avem și oxigen, și ne vor fi adresați pacienții de la Spitalul Victor Babeș după o prealabila evaluare a lor la Spitalul de Boli Infecțioase. Asta înseamnă că vom primi forme medii, dar nu severe, neavand anestezie-terapie intensivă. Incercăm să degrevăm Spitalul Victor Babeș, să ușurăm situația de acolo, prin internarea pacienților cu formă medie de boală”, spune dr. Ovidiu Roșu, medic specialist boli infecțioase, Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Doctor Victor Babeș Timișoara.

CITEŞTE ŞI: Echipa câștigătoare pentru Timișul european (P)

 

 

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login