Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Ministrul Sănătăţii, vizită fulger la Timişoara! Ce spune despre focarul de infecţie de la Spitalul Judeţean?

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cu opt focare active de infecţie cu COVID-19, judeţul Timiş este în atenţia ministrului Sănătăţii care a efectuat o vizită inopinată.

Prima oprire a făcut-o la Direcţia de Sănătate Publică, unde a vrut să vadă cum se desfăşoară activitatea şi care sunt problemele cu care se confruntă angajaţii, mai ales în ceea ce priveşte derularea anchetelor epidemiologie.

CITEŞTE ŞI: 1.345 de cazuri noi de coronavirus, de ieri până azi! În Timiș, încă 68 de persoane au fost depistate pozitiv

Apoi, ministrul a mers la Spitalul Judeţean, unde a apărut un focar de infecţie cu coronavirus, pe Secţia de Chirurgie Vasculară.

“Am  venit pentru a face o evaluare la nivelul Spitalului Judeţean Timiş şi la nivelul DSP. Avem aici, 8 focare de infecţie, toate sub supraveghere, ultimul fiind cel de la Spitalul Judeţean, unde sunt 19 persoane pozitive din 95. La Spitalul Judeţean am vrut să aflu problemele direct de la manger, iar la nvelul DSP am verificat situaţia de la nivelul judeţului, atât ca focare, cât şi ca anchete epidemiologice, dar mai ales că desfăşurare a activităţii, atât în toate spitalele din judeţ, atât pentru COVID cât şi pentru alte patologii”, a declarat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

“Am avut o discuţie foarte productivă cu domnul ministru. Am discutat despre aspectele zilnice ale îngrijirii bolnavilor, atât cei non – COVID, cât şi cei COVID depistaţi alaltăieri pe Secţia de Chirurgie Vasculară şi care sunt şi acum în anitatea noastră.A fost foarte mulţumit de măsurile pe care noi le-am luat pentru prevenirea şi combaterea infectării şi pătrunderii virusului, încă de la începutul pandemiei, cât şi de măsurile adiţionale pe care noi le-am luat începând cu ziua de marţi după-masă, în ceea ce priveşte cazurile de la Chirurgie Vasculară şi anume: carantinarea secţiei, separarea secţiei, cu circuite separate, atât de personal cât şi de testări”, a explicat Raul Pătraşcu, managerul Spitalului Judeţean Timişoara.

CITEŞTE ŞI: Mai multe zboruri regulate Timișoara-București! Cursele vor fi operate de trei companii aeriene

 

Ultima modificare Joi, 06 August 2020 15:26

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login