Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Medicii de la Spitalul Județean au salvat piciorul unui tânăr de 19 ani, printr-o intervenție chirurgicală realizată în premieră în România!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

O nouă premieră națională la Spitalul Județean din Timișoara!

În data de 25 iulie, Mihai Ionac, șeful Clinicii de Chirurgie Vasculară, împreună cu medici radiologi intervenționiști, au înregisatrat o nouă intervenție chirurgicală endovasculară în premieră națională - trombaspirație venoasă iliofemurală, urmată de stentare. 

CITEȘTE ȘI: Accident înfiorător! Patru fete, izbite violent de o mașină. Uneia i-a fost amputat piciorul în urma impactului

Intervenția endovasculară a avut scopul de a debloca o venă importantă din abdomenulunui tânăr, în vârstă de 19 ani, student al Universității de Medicină și Farmacie “Victor Babeș” din Timișoara.

”În urma unui traumatism inghinal  stâng, suferit de tânăr în cursul unui joc de fotbal, acesta s-a prezentat în Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență “Pius Brânzeu” din Timișoara, cu creșterea semnificativă în volum a membrului inferior stâng, absența pulsului și tulburări de sensibilitate și motilitate. Pacientul a fost internat de urgență în Clinica de Chirurgie Vasculară cu diagnosticul de Phlegmasia coerulea  dolens, cea mai gravă formă de tromboză venoasă profundă a membrului inferior”, transmit reprezentanții Spitalului. 

Având în vedere gravitatea extremă a bolii, faptul că blocarea circulatiei venoase a produs și oprirea circulației arteriale, cu risc semnificativ de amputație majoră, medicii au optat pentru aspirația pe cale endovasculară, cu ajutorul unui sistem modern, a cheagurilor de lanivelul venelor, redând astfel permeabilitatea axului venos al membrului inferior stâng. Procedura, finalizată cu montarea unui stent, destinat special pentru sistemul venos, a fost incununată de succes.

CITEȘTE ȘI: Lucrarea artistului vizual Cristian Sida, ”Tort funerar cu glazură de spini”, expusă în orașul Gentioux, Franța!

Până la  recuperarea completă, pacientul va mai urma câteva proceduri, însă acest tip de intervenție, realizat pentru prima dată în România, a oferit acestui tânăr șansa unui tratament echivalent cu cele europene și evitarea producerii unui handicap major.

Materialele necesare interventiei au fost achizitionate în totalitate din fondurile Spitalului Clinic Județean de Urgență din Timișoara.

Ultima modificare Duminică, 29 Iulie 2018 12:32

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login