Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Măsuri fără precedent, la cele mai importante spitale din Timişoara! Victor Babeş şi Judeţeanul sunt sufocate de pacienţi

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Sunt zile şi săptămâni grele pentru personalul medical, din spitalele publice, care au ajuns să nu mai facă faţă situaţiei generate de coronavirus.

Problema cea mai mare este la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara, unde sunt trataţi bolnavii de COVID 19.

CITEŞTE ŞI: 10 reguli de urmat în gestionarea deşeurilor în gospodărie în perioada pandemiei de coronavirus

Locurile sunt puţine, pacienţii, din ce în ce mai mulţi, iar cazurile, tot mai grave.

Sunt bolnavi care trebuie intubaţi, iar paturile de la Terapie Intensivă sunt aproape pline.

Din acest motiv, conducerea Spitalului a decis să nu mai primească pacienţii cu coronavirus din alte judeţe, dacă aceştia sunt în stare gravă.

“Conducerea Spitalului de Boli Infecţioase Timişoara a hotărât ca în perioada următoare să nu mai primească pacienţi cu COVID-19 de Terapie Intensivă, din alte judeţe, care necesită intubare, deoarece capacitatea pe Terapie Inensivă se apropie de limita maximă”, a declarat dr. Virgil Musta, de la Spitalul Victor Babeş din Timişoara.

Situaţia este asemănătoare şi la Spitalul Judeţean din Timişoara, unde sunt internaţi în aceste momente, 600 de pacienţi, cu diferite afecţiuni, cei mai mulţi din alte judeţe.

Asta înseamnă un volum mare de muncă şi mai ales condiţii speciale, pentru că bolnavii trebuie triaţi în Unitatea de Primiri Urgenţe, iar dacă prezintă simptome de coronavirus, sunt testaţi.

În acest context, conducerea unităţii sanitare a hotărât să nu mai primească din alte judeţe, decât cazurile grave.

„Eu ca manager, nu pot să plasez un stres enorm, pe personalul din Spitalul Judeţean, având în vedere că această epidemie poate lua amploare şi trebuie ca şi cei din judeţele învecinate să fie solidari cu noi. În acest sens, în continuare, vom accepta ca transferuri, doar patologiile grave, în care viaţa pacienţilor este cu adevărat în pericol şi pacientul nu poate fi tratat în judeţul de origine. Acesta vizează specialităţile de neurochirurgie, politraumatologie şi grastro-enterologie intervenţională”, a declarat managerul Spitalului Judeţean Timişoara, Raul Pătraşcu.

CITEŞTE ŞI: Atenţie! Escrocii s-au adaptat situaţiei generate de coronavirus! Ce metode au acum, de a vă lăsa fără bani?

 

 

Ultima modificare Joi, 26 Martie 2020 18:40

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Administrație

Focuri de armă, lângă Timişoara! Poliţiştii au capturat un individ care a ieşit din casă, fără a respecta Ordonanţa Militară

Focuri de armă, lângă Timişoara! Poliţiştii au capturat un individ care a ieşit din casă, fără a respecta Ordonanţa Militară

Nu mai puţin de patru focuri de armă au fost trase de poliţiştii timişeni care au vrut să oprească în trafic, un autoturism.

Detalii

Încă un deces, provocat de coronavirus! Numărul morţilor a ajuns la 18

Încă un deces, provocat de coronavirus! Numărul morţilor a ajuns la 18

Creşte numărul deceselor în rândul pacienţilor care au afecţiuni cronice şi au fost diagnosticaţi şi cu coronavirus.

Detalii

FOTO: Tren mistuit de flăcări! Pasagerii şi mecanicul de locomotivă au reuşit să se salveze

FOTO: Tren mistuit de flăcări! Pasagerii şi mecanicul de locomotivă au reuşit să se salveze

Incendiu violent în această dimineaţă, când flăcările au distrus complet, un tren de călători.

Detalii

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login