Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Inconştienţă maximă şi sfidarea bunului simţ! Ce a făcut un cadru medical, după ce a aflat că are coronavirus?

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Decizia Curţii Constituţionale care a permis bolnavilor de coronavirus să refuze internarea, a dus la un val de plecări din spitale.

Printre persoanele care au ales să stea acasă, până la vindecare, se numără şi cele trei asistente de la Spitalul CFR, unde a apărut un adevărat focar de infecţie cu COVID-19.

CITEŞTE ŞI: Aproape 400 de noi cazuri de coronavirus, după ce au fost efectuate 11.855 de teste

Două dintre ele s-au infectat de la o colegă, care a dat dovadă de maximă iresponsabilitate.

A negat mereu existenţa acestei boli şi a refuzat în permanenţă să se protejeze pe ea şi pe cei din jur.

Acest gest sfidător a dus, până acest moment, la infectarea a două asistente medicale şi a patru pacienţi.

Ancheta epidemiologică este însă, în plină desfăşurare, astfel că este posibil ca numărul persoanelor care au contractat virusul, să crească în zilele următoare.

“Din păcate există această realitate, acest focar, mai extins decât ne-am fi aşteptat, şi a pornit de la o persoană, care nu credea că există virusul. Nu credea că trebuie să poarte mască, nu accepta ideea de a purta mască şi nu voia să înţeleagă faptul că, fiind cadru medical, trebuie să aibă o anumită atitudine, nu doar în spital, ci şi în afara spitalului. Nu poţi să nu respecţi nimic, să te contaminezi, după care să aduci virusul în spital. Iată că am ajuns în această situaţie neplăcută în care şi pacienţi au fost infectaţi de la această persoană, dar şi alte cadre medicale. Vom vedea dacă părţile vătămate vor depune plângere şi, este foarte probabil, ca această persoană să aibă mari probleme în viitor”, a declarat dr. Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara.

Iniţial, asistenta medicală care a adus virusul în Spitalul CFR, a stat internată, însă după numai câteva zile, a profitat de decizia Curţii Consituţionale şi a plecat acasă.

Acelaşi lucru l-au făcut şi colegele ei, care au ales să se trateze la domiciliu, deşi asta poate duce la transmiterea bolii, către membrii familiei.

CITEŞTE ŞI: Se reiau zborurile către şi dinspre alte trei ţări, de pe Aeroportul din Timişoara! Primele curse decolează astăzi

“Este dreptul lor să rămână în izolare la domicliu, pe propria răspundere. Dacă în urma autoizolării vor fi implicate din nou în perpetuarea infecţiei, vor suporta consecinţele, dar noi sperăm ca şi colegele noastre să dea dovadă de responsabilitate şi socială şi medicală. Nu cred că este vora despre un exemplu prost, ci este responsabilitatea şi alegerea fiecăruia. Atât timp cât ei nu perpetuează infecţia, faptul că nu ocupă un loc în spital, poate să fie de un lucru bun în cazul unei exploziei de cazuri în judeţul Timiş”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului CFR Timişoara, Adela Filipescu.

 

 

 

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login