Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Echipamente medicale pentru Spitalul Municipal, în valoare de aproape 30 de milioane de lei!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Investiţie de aproape 30 de milioane de lei în echipamente medicale, pentru Spitalul Municipal din Timişoara.

Banii provin din fonduri europene, iar noile dotări vin în sprijinul medicilor pentru tratarea pacienţilor COVID şi non-COVID.

CITEŞTE ŞI: Încă o zi de proteste, la Timișoara! Nu au lipsit nici incidentele. Un tânăr a fost trântit la pământ de jandarmi și băgat în dubă 

Se urmărește asigurarea capacității  adecvate de îngrijire și tratament a cazurilor de infecție cu virusul SARS-CoV-2 și de gestionare a crizei sanitare prin modernizarea și tehnologizarea la nivel european a infrastructurii sanitare deficitare a Spitalului, care utilizează în continuare aparatură uzată fizic și moral, prin achiziția de echipamente noi și eficiente, ce aduc atât o creștere calitativă a serviciilor medicale oferite, cât și o creștere  a numărului de persoane beneficiare de servicii medicale de calitate. 

Conform specialiştilor se urmăreşte scăderea cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2, cu minim 10 %, prin achzitionarea de echipamente de protecție, materiale sanitare și echipamente medicale, dar şi scăderea timpului necesar pentru evaluarea și diagnosticul pacienților Covid și nonCovid, creșterea calității actului medical și asigurarea unei protecții adecvate a personalului cu prevenirea infectarilor.

Vor fi achiziţionate: Microscop automatizat leica DM3000 configurat cu cameră foto MC190HD pentru analize lame histologice, Sistem pentru extemporaneu, Lampa bactericida UV profesionala, Electrocardiograf, Ventilator de transport, Monitor transportIncalzitor perfuzabil/sange, Analizator gaze sanguine (ASTRUP), Trolley de resuscitare, Aparat pentru managementul secretiilor, Nebulizator cu ultrasunete, Trusa de urgența, Videolaringoscop, Dispozitiv de dezgheþare a plasmei (plasmatherm), Trusa videoendoscopie, Sistem vizualizare digitala laparoscopica, Sistem chirurgical endoscopic multidisciplinary, Masa chirugicala, Aspirator chirurgical, Echipament electrochirurgie cu sigilare vasculara cu accesorii, Autoclav capacitate 60 l, Aparat sigilat pungi sterilizare, Set de baza pentru traheostomie, Echipament endoscopic pentru ORL (set de baza FESS pediatric), Set pentru microchirurgia laringelui, Microscop operator pentru caile aerodigestive superioare si chirurgia urechii, Set videorinolaringoscop flexibil pentru traheostomii percutanate si intubatii dificile, Sistem video 4K 3D, Trusa de cofochirurgie - chirurgia surditatii.

CITEŞTE ŞI: A început simularea Evaluării Naţionale! În Timiş, mai puţin de jumătate din elevii de clasa a VIII-a au susţinut testarea!

Ultima modificare Marți, 30 Martie 2021 12:58

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login