Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Apel către medicii de familie! Ce trebuie să facă, în cazul pacienţilor cu simptome respiratorii?

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Se iau noi măsuri, la nivel naţional, în ceea ce priveşte gestionarea situaţiei privind îmbolnăvirile cu COVID 19.

Acum, Direcţia de Sănătate Publică Caraş-Severin face un apel către medicii de familie să îi monitorizeze extrem de atent pe cei cu probleme respiratorii.

CITEŞTE ŞI: Reacţia Poliţiei Române după apariţia informaţiei cum că dezinfectanţii care trebuiau să ajungă la Spitalul din Lugoj au fost furaţi

De asemenea, doctorilor li se cere să îi monitorizeze atent pe cei care sunt in izolare la domiciliu.

„Direcția de Sănătate Publică a județului Caraș-Severin roagă medicii de familie din județ să acorde atenție monitorizării și consultării persoanelor aflate în autoizolare după ce au călătorit în state afectate. Aceste persoane se află și vor intra în continuare în evidența medicilor de familie, care trebuie să-i consulte, urmând ca în final să le elibereze adeverința necesară de ieșire din starea de autoizolare care le va servi la acordarea concediului medical. În cazul în care există persoane pe listele medicilor de familie care prezinte simptome respiratorii, medicii trebuie să îi sfătuiască să rămână acasă și să urmeze conduita și tratamentul prescris”, transmite DSP Timiş.

Inspectorii de sănătate publică mai spun că, în cazul în care apar diverse simptome, la persoanele monitorizate, să fie anunţată imediat DSP, sau să se sune la 112.

Trebuie însă anunţată exact, situaţia pacientului, pentru ca medicii şi ambulanţierii să fie pregătiţi.

CITEŞTE ŞI: Ultimul bilanţ al îmbolnăvirilor cu COVID 19! În Timiş nu mai sunt cazuri noi

 

 

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login