Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Aparate de ultimă generaţie, pentru bolnavii de la terapie intensivă! Zece ventilatoare au ajuns astăzi, la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Capacitatea secţiei de Terapie Intensivă a spitalului din Timişoara, în care sunt trataţi bolnavii de coronavirus s-a dublat.

În această dimineaţă a ajuns un transport cu 10 ventilatoare extrem de performante, care vor fi instalate în saloanele în care ajung pacienţii în stare gravă.

CITEŞTE ŞI: Tramvaiele, autobuzele și troleibuzele vor circula după programul normal! Au fost ridicate restricțiile

“Sunt aparate de suport ventilator, care se întâlnesc în clinicile occidentale şi care, de astăzi, se întâlnesc şi la noi în clinică. Vin în completarea celor existente, dublându-ne practic capacitatea de a acţiona şi de a reacţiona la cazurile care vor veni în terapie intensivă. Sperăm să nu vină atât de multe cazuri în terapie intensivă, dar dacă vom avea, vom fi pregătiţi”, a declarat directorul medical al Spitalului Victor Babeş, dr. Cristian Oancea.

Fiecare dintre cele 10 ventilatoare costă peste o sută de mii de lei, astfel că valoarea totală a investiţiei se ridică la 1.106.000 de lei, bani care provin din bugetul local.

“După cum se cunoaşte, cam întreaga lume a fost prinsă pe nepregătite de această pandemie., iar zona cea mai critică a fost mereu, cea a terapiei intensive. Iar aici, cel mai mare deficit s-a înregistrat în ceea ce priveşte ventilatoarele. Noi ne-am mişcat foarte repede, de îndată ce conducerea spitalului mi-a semnalat, am făcut toate diligenţele pentru a aduce cât mai multe ventilatoare în plus faţă de ceea ce aveam”, a explicat primarul municipiului Timişoara, Nicolae Robu.

Aparatura medicală care a ajuns astăzi, la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara este de ultimă generaţie.

Specialiştii spun că sunt cele mai performante ventilatoare care există la ora actuală în România şi sunt singurele de acest tip.

“Aceste aparate au capacitatea să ne ofere toate modirile de ventilaţie de care avem nevoie. Nu sunt de tip scăzut, sunt aparate de transport, în special, dar care asigură toate manevrele de care avem nevoie, moduri de ventilaţie foarte avansate, cu suport mare şi suntem foarte mulţumiţi de ele”, precizează Ciprian Gîndac, doctor ATI.

Cele zece ventilatoare care au ajuns astăzi la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara dublează capacitatea secţiei de Terapia Intensivă, aici unde ajung bolnavii de coronavirus în stare gravă.

CITEŞTE ŞI: Amendă uriaşă pentru un tânăr care a ieşit din casă fără motiv! Are de plătit aproape 5.000 de lei

 

 

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login