Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Anunţ de ultimă oră, al ministrului Sănătăţii! Nelu Tătaru spune că am putea ajunge la 3.000 de infectări zilnice cu coronavirus

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Previziunile specialiştilor privind epidemia de coronavirus din ţara noastră sunt tot mai sumbre, iar autorităţile iau în calcul prelungirea stării de alertă.

Astăzi, ministrul Sănătăţii a spus că înaintea şedinţei de Guvern de mâine, va avea loc o şedinţă a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, pentru discutarea acestui subiect.

Cel mai probabil starea de alrtă va fi prelungită, în contextul în care de mai bine de o lună, numărul zilnic de noi cazuri este de peste o mie.

CITEŞTE ŞI: Acuzaţii grave, la doi paşi de Timişoara! Localitate aflată “sub teroarea unor conducători fără scrupule”

În plus, specialiştii INSP spuneau zilele trecute că în luna septembrie se va ajunge la 2.800 de noi infectări în fiecare zi.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, consideră că aceste cifre alarmante, pot fi chiar depăşite, dacă lumea nu conştientizează cât de periculoasă este situaţia.

“În contextul în care nimeni din țara asta nu o să respecte niște reguli și nu vom încetini acea transmitere comunitară, putem ajunge și la mai multe cazuri. Eu sper că toți am înțeles ce înseamnă acest moment, sper că toți am înțeles că a fost și o perioadă în care a fost rătăcire a unora dintre noi, am bagatelizat tot ce a însemnat această pandemie. Haideți să fim serioși. Cred că în acest moment fiecare dintre noi avem pe cineva cunoscut care trece prin boală și puțini dintre noi poate avem și dintre cei care au decedat”, a declarat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

El a vorbit şi despre presiunea la care este supus sistemul medical şi care este din ce în ce mai mare.

Dacă lucrurile vor merge în aceeaşi direcţie, se va ajunge la situaţia în care spitalele nu vor mai face faţă.

“Atât timp cât vom avea cazuri, acest corp medical va deveni colmatat la un moment dat, cât nu se respectă niște reguli, cât vom avea o transmitere accentuată în comunitate, noi ca și corp medical nu vom putea să gestionăm ce ne vine în unitățile spitalicești. Avem și noi o limită. Cred că măsurile ar trebui să fie respectate”, a mai spus ministrul Sănătăţii.

CITEŞTE ŞI: Explozie de infectări cu coronavirus, în judeţul Timiş! A apărut şi un focar nou, la o fabrică de încălţăminte

 

 

 

 

 

 

 

 

Ultima modificare Joi, 13 August 2020 15:03

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login