Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Alertă de grad zero la Timișoara! A fost eliberată o secție a Spitalului de Boli Infecțioase pentru a primi bolnavii de coronavirus

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Autoritățile din Timișoara se pregătesc pentru ce e mai rău și iau măsuri radicale! 

Astel, a fost eliberată o secție din cadrul Spitalului de Boli Infecțioase ”Victor Babeș” din Timișoara, pentru a fi pregătită să preia pacienții infestați cu coronavirus.

Este vorba despre pacienții internați pe Compartimentul de Chirugie Toracică, care au fost mutați la Spitalul Muncipal.

Avem două corpuri de clăride pregătite. Unul era pentru pacienții cu boală cronică de plămâni și făceau recuperare, pentru că este izolat și are toate condițiile, fiecare salon are toaletă  și mai avem un corp de clădire la chirurgie toracică, unde pacienții de aici au fost mutați la Municipal și este liber pentru a primi astfel de pacienți. La ora actuală avem o capacitate de 15 locuri, dacă va fi nevoie și de alte locuri, avem o înțelegere cu spitalul CFR pentru a prelua pacienții noștri care nu sunt contagioși și atunci va fi eliberată o secție pentru pacienții cu coronavirus”, spune Virgil Musta, purtător de cuvânt al Spitalului de Boli Infecțioase ”Victor Babeș” Timișoara.

Reprezentanții Spitalului au solicitat celorlalte unități sanitare să trimită specialiștii în Infecțioase aici, pentru a face față numărului mare de oameni care vin la camera de gardă pentru consulturi, speriați de virusul ucigaș.

Am făcut o solicitare ca medicii specialiști în Infecțioase și medicii rezidenți să fie direcționați în această perioadă în spitalul nostru pentru a ne ajuta pentru că avem foarte multe solicitări de consulturi de pacienți care au fost în Italia, nu au simtomatologie, dar totuși vin să fie consultați, poate în timpul gărzii, dacă apar cumva cazuri de coronavirus, e recomandat ca acești medici care intră echipați, să nu meargă apoi în celelalte spitale”, mai spune Musta.

Până acum în județul Timiș nu a fost confirmat niciun caz de coronavirus. În această după amiază au venit rezultatele a patru pacienți suspecți de coronavirus, internați la Spitalul Victor Babeș. Din fericire testele au ieșit negative. O singură persoană a fost diagnosticată cu gripă. 

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Administrație

Încă un deces, provocat de coronavirus! Numărul morţilor a ajuns la 18

Încă un deces, provocat de coronavirus! Numărul morţilor a ajuns la 18

Creşte numărul deceselor în rândul pacienţilor care au afecţiuni cronice şi au fost diagnosticaţi şi cu coronavirus.

Detalii

FOTO: Tren mistuit de flăcări! Pasagerii şi mecanicul de locomotivă au reuşit să se salveze

FOTO: Tren mistuit de flăcări! Pasagerii şi mecanicul de locomotivă au reuşit să se salveze

Incendiu violent în această dimineaţă, când flăcările au distrus complet, un tren de călători.

Detalii

Reacţia Poliţiei Române după apariţia informaţiei cum că dezinfectanţii care trebuiau să ajungă la Spitalul din Lugoj au fost furaţi

Reacţia Poliţiei Române după apariţia informaţiei cum că dezinfectanţii care trebuiau să ajungă la Spitalul din Lugoj au fost furaţi

Un transport de dezinfectanţi destinat Spitalului Municipal din Lugoj nu a mai ajuns la unitate sanitară, căreia i s-a transmis că biocidele au fost furate.

Detalii

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login