Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

A început imunizarea cu serul de la Moderna. Cine primeşte acest vaccin?

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Până acum, în ţara noastră au ajuns 36.000 de doze de vaccin de la Moderna, care au fost împărţite către centrele regionale.

De astăzi a început şi folosirea serului de la această companie, car, în primă fază, le va fi administrat tuturor celor care au programării în perioada 4-16 februarie.

CITEŞTE ŞI: Flăcări uriaşe pe calea ferată! Locomotiva unui marfar a fost mistuită de un incendiu

Spre deosebire de la vaccinul Pfizer, la care rapelul se face la 21 de zile, în cazul celui de la Moderna, a dua doză se administrează după 28 de zile.

“După realizarea primei doze, personalul medical va introduce datele persoanei și tipul vaccinului administrat în Registrul Electronic Național de Vaccinări (RENV), de unde platforma preia informațiile pentru generarea unei noi recipise în funcție de tipul vaccinului.

Persoana vaccinată cu Moderna va primi o nouă recipisă pentru rapel și va fi informată cu două zile înainte de prezentarea în centrul de vaccinare pentru administrarea acestuia”, transmite Grupul de Comunicare.

Eficacitatea celor două vaccinuri este aproximativ aceeași.

Vaccinul BioNTech Pfizer (Comirnaty) are o eficacitate de 95% în prevenirea bolii COVID-19, în timp ce vaccinul Moderna are eficacitate de 94.1%.

CITEŞTE ŞI: Peste 2.600 de infectări noi cu COVID-19 şi 75 decese, de ieri până azi! 984 de bolnavi sunt în stare gravă la ATI

 

 

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login