Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

A început administrarea celei de-a doua doze de vaccin, la Spitalul Victor Babeş Timişoara

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Au trecut 21 de zile de când primele cadre medicale din ţara noastră au fost vaccinate cu prima doză a serului de la Pfizer.

Astfel că astăzi, a început administrarea rapelului.

La Spitalul Victor Babeş din Timişoara, primii care au prima care a primit rapelul este Teodora Mosil, şefa centrului de vaccinare din cadrul unităţii sanitare.

CITEŞTE ŞI: Doar două centre de vaccinare, la Timişoara! Primarul, Dominic Fritz, îţi explică de ce

A fost mult mai  uşor decât data trecută. Dacă atunci am avut puţin trac de înţepătură, avum nici măcar atât. Totul a decurs foarte bine, nu m-a duruat absolut nimic. Am aşteptat cu nerărbadare aceste 21 de zile, ca să mă simt împlinită din punct de vedere al vaccinării”, a declarat Teodora Moisil.

Tot la prima oră, au primit rapelul şi doctorii Cristian Oancea, Virgil Musta şi Diana Manolescu.

Cu toţii se declară uşuraţi, însă spun că tot nu vor renunţa la mască şi la celelalte măsuri de protecţie.

“Mai devreme sau mai târziu, trebuie să conştientizăm faptul că tot ne vom întâlni cu acest virus şi este important ca să fim vaccinaţi. Avem două metode: să trecem prin boală vaccinaţi, metoda cea mai protective, sau dezvoltăm boala, şi aţi aţi văzut câte sechele şi câte decese poate să lase în urmă”, a spus dr. Cristian Oancea, managerul Spitalului Victor Babeş Timişoara.

CITEŞTE ŞI: Peste 17.000 de morţi, pe fondul infecţiei cu COVID-19! Vezi aici bilanţul actualizat al pandemiei de coronavirus

“Am toată încrederea că de acum încolo voi începe să duc viaţa pe care am dus-o înainte de pandemie. Şi recomand tuturor să facă acest gest, pentur că în toată această perioadă am avut o situaţie dificilă, ca societate. A trebuit să ne ferim unii de alţii ca să nu se îmbolnăvim, iar cei care nu au reuşit să o facă au avut mult de suferit, cu forme severe sau chiar decese în familie”, a precizat medicul infecţionist, Virgil Musta.

“N-am avut reacţii adverse nici  acum, nici în cele 21 de zile care au trecut de la prima doză. Nu ne aşteptăm să se întâmple acest lucru nici pe mai departe. Ne bucurăm că imporntanţa vaccinării a fost înţeleasă de colegii noştri şi avem o rată de vaccinare de 95%”, a spus Diana Manolescu, directorul medical al Spitalului Victor Babeş Timişoara

 

 

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login