Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

95% din personalul Spitalului "Victor Babeș" din Timișoara, vaccinat! Este unitatea sanitară cu cel mai mare procent de angajați imunizaţi

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Peste 95% dintre angajații și voluntarii Spitalului de Boli Infecțioase ”Victor Babeș” Timișoara au fost vaccinați în prima etapă a campaniei naționale de vaccinare.

CITEȘTE ȘI: Ne vaccinăm şi nu prea. În medie, în tot judeţul Timiş, se administrează cam 650 de doze de vaccin pe zi

Procesul de vaccinare a început în 27 decembrie, când au fost administrate primele doze în centrul special înființat în spitalul timișorean. 510 dintre cei 535 de angajați și voluntari care lucrează în unitatea sanitară au primit prima doză de vaccin. Este vorba de medici, asistente medicale, infirmieri, personal auxiliar, rezidenți și studenți la medicină care fac voluntariat în Spitalul de Boli Infecțioase. De asemenea, vaccinul a fost administrat și personalului din secția externă a unității sanitare (Clinica de Recuperare Cardiologica).

Colegii mei, din toate compartimentele și secțiile, de la toate nivelurile, au înțeles importanța vaccinării. De altfel, înaintea începerii campaniei am organizat o echipă formată din mai mulți colegi infecționiști care au explicat tuturor ce înseamnă acest vaccin, cine se poate vaccina, ce se întâmplă dacă te vaccinezi, ce efecte secundare ar putea avea administrarea acestui vaccin. Au răspuns la toate întrebările și, astfel, oamenii au înțeles de ce este bine să ne vaccinăm. Au mai rămas câțiva colegi cărora nu li s-a putut administra vaccinul, care fie au contraindicații de vaccinare, fie sunt în perioada de treizeci de zile după o infecție cu COVID-19”, spune Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecțioase ”Victor Babeș” Timișoara.

Începând de ieri, la Centrul de Vaccinare de la de Spitalul Boli Infecțioase are loc administrarea primei doze de vaccin cadrelor medicale de la Institutul de Boli Cardiovasculare Timișoara. Până acum, peste 230 de medici și asistente de la IBC au fost deja vaccinați. 

Ne pregătim acum pentru rapel.  Duminică, în centrul nostru va avea loc administrarea celei de-a doua doze colegilor din spital. Potrivit schemei de vaccinare elaborată de producătorul Pfizer-BionTech, după rapel mai trebuie să treacă o săptămână pentru ca eficacitatea vaccinului să ajungă la 95 la sută. Este, spunem noi, cei de aici, de la Victor Babeș, un prim pas spre normalizare, spre revenirea la viața ante COVID”, spune Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecțioase.

CITEŞTE ŞI: 156 de decese pe fondul COVID-19, în ultimele 24 de ore! Peste 1.000 de pacienți sunt în stare gravă, la ATI

Ultima modificare Marți, 12 Ianuarie 2021 16:53

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login