Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

32 de centre de vaccinare anti-COVID, în Timiș! Mai mult de jumătate sunt în Timișoara

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Se pun la punct ultimele detalii despre centrele de vaccinare a populației împotriva COVID-19, din județul Timiș.

Vaccinarea se va face în centre fixe și mobile. 

CITEȘTE ȘI: Am trecut de pragul de 500.000 de infectări cu coronavirus! Peste 8.000 de cazuri noi, în ultimele 24 de ore!

La nivelul județului Timiș vor funcționa 32 de centre de vaccinare, situate astfel: municipiul Timișoara – 17 centre, municipiul Lugoj -2 centre, Sânnicolau Mare –un centru, Jimbolia –un centru, Giroc – un centru, Recaș – un centru, Buziaș – un centru, Dumbrăvița – un centru, Făget – un centru, Deta – un centru, Săcălaz – un centru, Ghiroda- un centru, Moșnița Nouă – un centru, Ciacova – un centru și Gătaia – un centru.

Centrele de vaccinare, care vor fi avizate de direcțiile de sănătate publică, vor avea un circuit funcțional din punct de vedere epidemiologic, cu o zonă inițială de triaj, apoi o zonă de recepție, o zonă de așteptare și punctele de vaccinare (cabinetele de vaccinare) și zona post vaccinală în care persoanele vaccinate vor fi supravegheate după vaccinare.

Punctele mobile de vaccinare vor fi destinate căminelor pentru îngrijirea persoanelor vârstnice și a celor cu dizabilități.

CITEȘTE ȘI: Premiera „altfel” a Topului Firmelor din Județul Timiș, în această seară!

Vaccinarea se va face în trei etape astfel:

- în prima etapă vor fi vaccinate persoanele care lucrează în domeniul sănătății și în cel social, 

- în a doua etapă va fi vaccinată populația la risc, adică adulții cu vârsta peste 65 de ani, persoanele aflate în evidență cu boli cronice indiferent de vârstă, personalul care își desfășoară activitatea în domenii cheie,

- în a treia etapă va fi vaccinată populația generală.Vaccinarea se va face cu planificare prealabilă.

Autoritățile anunță că cel mai probabil campania de vaccinare va începe din luna ianuarie.

 

Ultima modificare Vineri, 04 Decembrie 2020 17:39

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login