Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

1.2 milioane euro de la Consiliul Județean pentru spitalele orășenești și municipale din Timiș!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Programul de minimis prin care CJ Timiș finanțează dotarea cu echipamente medicale a spitalelor din județ va continua și în intervalul 2021-2023.

Consiliul Județean a aprobat în cadrul ședinței ordinare de astăzi prelungirea acestuia pentru următorii trei ani. Unitățile sanitare care vor putea accesa finanțarea sunt spitalele municipale din Timișoara și Lugoj, cât și cele orășenești din Sânnicolau Mare, Jimbolia, Deta și Făget.

CITEȘTE ȘI: Polițiștii timișeni, în alertă! O adolescentă de 16 ani a dispărut fără urmă! Dacă ai văzut-o sună la 112

Valoarea maximă totală a ajutorului de minimis este de 6.000.000 lei, respectiv 1.200.000 euro, în condițiile în care finanțarea acordată fiecărui spital public local nu poate depăși din punct de vedere legal valoarea de 200.000 euro pe trei ani consecutivi.

Decizia de astăzi arată determinarea noastră de a consolida prezența Consiliului Județean în comunitate, de a deveni un vector de creștere a calității vieții în rândul timișenilor. Totul se face în baza unui ghid transparent. Unitățile sanitare vor depune proiecte prin care detaliază ce echipamente doresc să achiziționeze. Desigur, spitalele vor putea veni și ele cu o contribuție financiară, în cazul în care costul aparaturii depășește suma acordată de Consiliu”, spune președintele CJ Timiș, Alin Nica.

Pentru anii 2021 și 2022, finanțarea ce va putea fi accesată se ridică, în total, la peste 3.1 milioane lei, iar în anul 2023 unitățile sanitare vor beneficia de mai mult de 2.9 milioane. Trebuie spus că schema de minimis este singura modalitate legală prin care Consiliul Județean poate sprijini financiar spitalele municipale și orășenești, în grija directă a instituției aflându-se doar „Județeanul” din Timișoara.

CITEȘTE ȘI: Aproape 5.500 de cazuri noi de coronavirus, de ieri până azi! România a trecut de pragul de 600.000 de îmbolnăviri

În 2019 și 2020, prin intermediul schemei de minimis, CJ Timiș a acordat celor șase unități sanitare aproape 4.5 milioane lei.

Ultima modificare Miercuri, 23 Decembrie 2020 15:59

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login