Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Încep programările pentru etapa a III-a de vaccinare. Ce faci, dacă nu găseşti niciun loc liber?

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pe data de 15 martie, se dă startul imunizării pentru populaţia generale, care până acum nu avea acces în platforma de programare.

Iar cei care nu găsesc niciun loc liber, în zona de interes, se pot înscrie pe o listă de aşteptare.

CITEŞTE ŞI: Pe aici, nu se trece! Restricţii în traficul din Timişoara!

Ulterior, când devin disponibile noi sloturi, persoanele vor fi notificate şi trebuie să intre din nou în platformă, să confirme ora şi data.

“Notificarea persoanelor aflate pe lista de așteptare se va realiza în funcție de categoriile de vaccinare stabilite ca prioritare, conform Strategiei naționale de vaccinare, și ordinea cronologică de înscriere, după cum urmează:

• persoanele din categoria 2a (populația de risc), cu vârsta peste 65 de ani sau cu boli cronice;

• persoanele din categoria 2b (lucrători din domenii esențiale);

• persoanele eligibile pentru etapa a III-a de vaccinare (populația generală)”, transmite CNCAV.

Locurile libere dintr-un anumit centru de vaccinare vor fi disponibile doar pentru persoanele înscrise în lista deschisă pentru acel centru, cu respectarea prioritizării: 75% persoane din cadrul populației cu risc și 25% lucrători din domenii esențiale, iar în centrele în care rămân locuri libere vor putea să se programeze persoanele din etapa a III-a.

Mai exact, fiecare centru de vaccinare va dispune de locuri atât pentru categoriile vulnerabile și angajații din domenii esențiale, cât și pentru populația generală, iar ordinea alocării programărilor la vaccinare se va realiza în funcție de gradul de ocupare a locurilor de către categoriile prioritare înscrise pe listele centrului respectiv.

CITEŞTE ŞI: Încă o zi cu peste 100 de decese! Bilanţul pandemiei de coronavirus, tot mai alarmant

Programările la vaccinare se pot realiza atât prin intermediul platformei electronice, cât și prin apelarea numărului de call center.

 

 

 

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login