Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Încă un focar de infecţie cu coronavirus, la un spital din Timişoara! Numărul cazurilor creşte vertiginos

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În judeţul Timiş au fost confirmate, în ultimele 24 de ore, 23 de noi cazuri de infectare cu COVID-19.

Un număr atât de mare nu a mai fost înregistrat de la începutul lunii aprilie, când eram în plină stare de urgenţă.

CITEŞTE ŞI: Pericol de explozie, după un incendiu violent! Două persoane, surprinse de flăcări

Printre persoanele nou diagnosticate cu coronavirus sunt şi cinci asistente de la Spitelul Premiere din Timişoara, care aparţine reţelei de sănătate Regina Maria.

Reprezentanţii unităţii medicale spun că aceste persoane au fost confirmate cu COVID-19, în urma screening-ului de rutină.

„Persoanele confirmate pozitiv nu sunt din rândul medicilor şi nu deservesc maternitarea sau spitalul, fiind din zona de ambulator. Prima măsură luată a vizat ancheta epidemiologică, urmând identificarea și izolarea imediată a tuturor persoanelor care au intrat în contact cu aceştia. Simultan, s-a urmat procedura aprobată de Ministerul Sănătății în astfel de cazuri: au fost înștiințate autoritățile și s–au aplicat procedurile de dezinfecție riguroase prevăzute în protocoalele de siguranță. Vom continua testarea întregului personal conform planului intern de screening”, transmite conducerea spitalului.

În ceea ce privește serviciile de spitalizare, toate pacientele/pacienții sunt testați pentru COVID-19, înaintea intervenției programate sau la internare în cazul urgentelor.

Cei care sunt testați în urgenţă sau care nu au rezultatul testării disponibil la momentul internării intra pe circuite separate de îngrijire medicală.

În cazul unui rezultat PCR pozitiv, pacienta urmează calea legală, conform protocolului stabilit de autorități.

CITEŞTE ŞI: Tragedie fără margini! O fetiţă de numai 2 ani a murit după ce a fost lovită de o maşină

 

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login