Skip to main content

Sămărtinean le pune condiții social democraților dacă vor ca PMP să rămână alături de ei!

Retim – Fereşte-te de eticheta roşie!

Președintele PMP Timiș, Cornel Sămărtinean pune condiții social democraților pentru ca protocolul încheiat la nivelul județului în urmă cu doi ani să meargă mai departe.

CITEȘTE ȘI: Biciclist spulberat de un taximetru, într-o intersecție

Discuțiile pe această temă vin după ce luni, când s-a aprobat bugetul județului, vicepreședintele CJT, Roxana Iliescu a votat împotriva proiectului după ce a primit o directivă de la partid în acest sens. Totodată, consilierul PMP, Dorin Cândea a lipsit de la ședință. Liderul CJT și președintele PSD Timiș s-a revoltat de acest lucru și le-a cerut celor din PMP să își reconsidere poziția pentru că în caz contrar va rupe protocolul.Astăzi, președintele PMP, Cornel Sămărtinean a explicat care au fost motivele care au stat la baza deciziei de a nu vota proiectul.

A fost o decizie politică pe care filiala PMP în integritate a luat-o și sigur ea a fost comunicată consilierilor județeni. Vreau să vă spun că bugetul este mult prea social, are o componentă de aproape 70% social în el, ori la un județ cum este Timișul ne putem aștepta la foarte multe, dar nu că avem componentă socială de 70%. Sigur că în momentul în care vedem că nevoia și necesitatea de locuri de muncă, de oameni este foarte mare în Timiș noi să alocăm foarte mulți bani pe social este inadmisibil. În același timp o altă nemulțumire a fost faptul că sumele alocate pentru Capitală Culturală Europeană sunt mult prea mici, vizavi de interesul și de  nevoile și necesitatea pentru acest mare obiectiv comun pe care îl avem noi toți cei din Timiș. Toate aceste lucruri ne-au făcut să nu votăm bugetul”, a declarat președintele PMP, Cornel Sămărtinean.

Întrebat dacă vrea să încheie colaborarea cu PSD, Cornel Sămărtinean a declarat că nu, dar că cei de la PSD trebuie să își revizuiască atitudinea.

CITEȘTE ȘI: Jaf ca în filme! Șase hoți au fost prinși în flagrant, în timp ce încercau să fure bijuterii în valoare de 10.000 de lei

Sigur că vom analiza. PMP își dorește în continuare să meargă mai departe și nu se pune problema ruperii niciunui protocol, în schimb dorește să fie un partener valabil, dorește să fie un partener credibil și implicat în administrarea județului. Pot să îmi exprim puncte de vedere de nemulțumire față de ceea ce s-a întâmplat cu acest protocol de aproape doi ani, în care nu am fost invitați aproape niciodată la niciun fel de decizii majore de administrație a acestui județ, iar în protocol scrie foarte clar că obiectivul este administrația. Sigur că nu dorim decât să respectăm protocolul în integritatea lui, în mod real și fără să cerșim ceva. Noi nu cerșim nimic. Nu ne-am pus problema până acum a ruperii protocolului și nici nu ne dorim lucrul acesta. În momentul în care simțim că protocolul nu mai are valoare atunci venim și îl vom denunța. Dorim îmbunătățirea lui și aducerea lui pe principii normale de funcționare. Noi nu am încheiat acest protocol pentru un post, pentru o singură persoane”.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Perioada de verificare reCAPTCHA a expirat. Vă rugăm să reîncărcați pagina.


Alte articole

Misiunea Economică și Comercială a Israelului la București și Ambasada Statului Israel în România, în colaborare cu partenerul strategic Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, organizează un seminar online axat pe tehnologii agricole destinate celor care cultivă legume, fructe și flori în seră, sub genericul „Tehnologii israeliene pentru sere și solarii”.
MoneyGram, companie de tehnologie financiară ce oferă soluții de plăți și servicii financiare globale lansează aplicația Money Transfers în România.
Primăria Timișoara vrea să reconfigureze zona de vis-a-vis de Gara de Nord din Timișoara, pentru a îmbunătăți percepția celor care vin în oraș, cu trenul.
Terenuri de tenis, de fotbal, săli de gimnastică și scrimă, patinoar, piste de alergare, patinoar, o scenă uriașă pentru concrete,  un skate-park și multe alte facilități, întinse pe o suprafață de 16 hectare de teren.
Conducerea Societății de Transport Public Timișoara a făcut o analiză a costurilor și a beneficiilor serviciului TroTM, iar când a tras linie, a decis că cel mai bine este să îl închidă.