Război în Ucraina, ziua 32! Armata de la Kiev recucerește mai multe localități

Armata rusă continuă să bombardeze orașele pașnice ale Ucrainei de mai bine de patru săptămâni.

Rusia a atacat ținte militare din orașul Liov, din vestul Ucrainei, în apropiere de granița cu Polonia, cu rachete de croazieră de înaltă precizie, a precizat, duminică, Ministerul rus al Apărării.

Forțele lui Putin au lovit cu rachete cu rază lungă de acțiune un depozit de combustibil folosit de forțele ucrainene în apropiere de Liov și au folosit rachete de croazieră pentru a lovi o fabrică din oraș folosită pentru repararea sistemelor antiaeriene, stații radar și lunete pentru tancuri, a precizat ministerul, potrivit Sky News.

Rusia a început să distrugă depozitele ucrainene de carburanți și alimente. Sâmbătă seara, rușii au bombardat un depozit de carburanți din Liov, pompierii având nevoie de 14 ore pentru a stinge incendiul, potrivit Kyev Independent.

incendiu 2

Totodată, forţele ucrainene au preluat controlul în două oraşe, Poltava şi Malinikva, din regiunea Zaporojie, relatează Kiev Independent. De asemenea, sursa citată menţionează că s-a preluat controlul şi în oraşul Trostianeţ, din regiunea de nord Sumî.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a reafirmat, sâmbătă noapte, că ţara sa are nevoie de sprijin militar, subliind că securitatea Europei este în risc.

Astăzi au fost deschise două coridoare umanitare pentru evacuarea civililor din zonele de conflict – inclusiv din Mariupol, a declarat viceprim-ministrul Ucrainei Iryna Vereșciuk. Locuitorii orașului asediat Donețk vor avea voie să folosească mijloacele de transport proprii pentru a ajunge în orașul Zaporojie, aflat la aproximativ 250 de kilometri distanță, a spus ea într-o postare pe Telegram.

Rusia a distrus aproximativ 4.500 de clădiri rezidențiale, 100 de întreprinderi, 400 de instituții de învățământ și 150 de unități medicale din Ucraina, a afirmat ministrul. Pagubele totale pe întreg teritoriul țării vor fi evaluate după încheierea ostilităților, a spus ministrul pentru Dezvoltare Comunitară și Teritorială, Oleksiy Chernyshov, citat de agenția de presă Interfax-Ucraina. Potrivit evaluărilor preliminare, pierderile suferite de Ucraina au ajuns la zeci de miliarde de dolari americani, suma crescând zilnic.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Alte articole

Atenţie, şoferi! Se închide strada Mircea Hoinic din Timişoara

Casa de Cultură a Municipiului Timișoara a primit aviz favorabil din partea Comisiei de circulație pentru închiderea traficului rutier pe strada Mircea Hoinic.

FOTO Sute de agenţi economici, la seminarul de informare privind modificările aduse Codului Fiscal şi Codului de Procedura Fiscală, organizat de CCIAT

Seminar de informare privind modificările aduse Codului Fiscal şi Codului de Procedură Fiscală, organizat de CCIAT în parteneriat cu Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Timișoara.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.