Skip to main content

Probleme grave, la noul Spital de Copii din Timișoara! Primăria a blocat procedura de recepție, pentru remedierea deficiențelor descoperite

Retim – Fereşte-te de eticheta roşie!

Calorifere lipsă, deficiențe la sistemul de hidroizolație, care ar putea face ca în spital să intra apă, atunci când plouă, dar și obiecte sanitare, uși sau ferestre lipsă.

Sunt doar câteva dintre problemele descoperite la noul corp de clădire al Spitalului de Copii din oraș, la care se lucrează de aproape 11 ani.

În noiembrie 2024, constructorul a anunțat finalizarea lucrărilor, iar Primăria a demarat recepția investiției.

Doar că, nici bine începută, procedura fost suspendată pe o perioadă de 90 de zile, pentru ca firma să remedieze toate deficiențele sesizate de comisia de recepție.

“Am dus acest contract, care toată lumea știe, a fost extrem de problematic înainte de a-l prelua – cu erori mari, cu anchete, cu insolvență, am dus acest contract în etapa finală. Constructorul, proiectantul și dirigintele de șantier ne-au notificat că lucrarea este gata dar am constatat că multe lucrări erau executate necorespunzător sau nu erau executate. Până la sfârșitul lunii februarie este suspendată recepția pentru ca executantul să remedieze absolut toate problemele. Este o construcție impresionantă, cu demisol, parter și 6 etaje dar miza nu este să recepționăm clădirea, miza este să deschidem un spital pentru copii, care respectă toate normele”, a declarat viceprimarul Ruben Lațcău. 

Construcția noului Spital de Copii din Timișoara a început în mai 2014 și trebuia să fie gata în al doilea trimestru al lui 2016.

Însă firma Prompt, care câștigase contractul de execuție a lucrărilor, a intrat în insolvență și a fost necesară reluarea licitației.

Asta, dar mai ales banii alocați cu țârâita, au făcut ca proiectul să aibă un traseu anevoios. În 2020, investiția ajunsese la 95%, și a rămas în același stadiu, încă patru ani.

Cu chiu cu vai, lucrările s-au terminat anul trecut, iar acum este necesară remedierea deficiențelor și recepția finală a construcției.

Însă, pentru ca spitalul să primească pacienți, este nevoie de încă 21 de milioane de euro, pentru echipamente medicale.

În campania electorală pentru alegerile locale de anul trecut, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, promitea rezolvarea problemei, printr-un împrumut de la Banca Europeană de Investiţii, care va asigura atât dotările necesare cât şi construcţia unui heliport.

Noua clădire a Spitalului de Copii Timişoara are demisol, parter si şase etaje şi o suprafaţă utilă de 8.000 de metri pătraţi.

Unitatea este prevăzută cu 150 de paturi, Unitate de Primiri Urgenţe, policlinică, laboratoare de analize, secţii de chirurgie, radiologie, ATI şi îngrijire bebeluşi născuţi prematur.

De asemenea, vor fi amenajate spaţii speciale pentru mamele copiilor internaţi, astfel încât acestea să poată rămâne lângă micuţii lor.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Perioada de verificare reCAPTCHA a expirat. Vă rugăm să reîncărcați pagina.


Alte articole

Deși se folosește, în general, pentru tratarea cancerului, radioterapia poate fi utilizată și pentru un spectru heterogen de boli non-maligne.
Pompierii au fost solicitați, în această dimineață, să intervină de urgență pentru stingerea unui incendiu care a cuprins o mașină.
Misiunea Economică și Comercială a Israelului la București și Ambasada Statului Israel în România, în colaborare cu partenerul strategic Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, organizează un seminar online axat pe tehnologii agricole destinate celor care cultivă legume, fructe și flori în seră, sub genericul „Tehnologii israeliene pentru sere și solarii”.
MoneyGram, companie de tehnologie financiară ce oferă soluții de plăți și servicii financiare globale lansează aplicația Money Transfers în România.