Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Un consilier local cere înființarea unei comisii speciale de verificare a proiectelor pe fonduri europene din Primăria Timișoara!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Consilierul local ALDE, Laura Chidriș cere înființarea unei comisii de verificare a proiectelor depuse de municipalitate pe fonduri europene.

Chindiș spune ca a luat această decizie după ce Primăria Timișoara a pierdut o finanțare de aproximativ 20 de milioane de euro pentru 50 de microbuze electrice.

CITEȘTE ȘI: Gripa face noi victime în Timiș! Un bărbat de 70 de ani a murit la Spitalul Județean

Consider că este dreptul fiecărui cetățean să știe de ce s-au pierdut atâtea finanțări guvernamentale sau europene în perioada 2016-2018 (vezi tabelul alăturat), în condițiile în care primarul Robu are un spor de 25% la salariu pentru atragerea de fonduri europene. De asemenea, același procentaj se regăsește și în fluturașul de salariu al city managerului, Robert Kristof. Mă întreb pentru ce plătim din buzunare acești bani? Pentru neperformanță? Pentru ignoranță? Pentru indolență? Sau pentru tupeu și nesimțire? Acesta este motivul pentru care am solicitat astăzi constituirea unei comisii speciale de analiză şi verificare a modului de intocmire a dosarului inregistrat de catre Primaria Municipiului Timisoara pentru obtinerea finantarii nerambursabile acordată din Fondul de Mediu, în cadrul Programului privind îmbunătăţirea calităţii aerului şi reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, utilizând autovehicule mai puţin poluante în transportul public local de persoane”, spune Laura Chindriș, consilier local ALDE.

Comisia va fi compusă din câte un consilier local de la fiecare formațiune politică sau consilier independent și va avea ca obiectiv verificarea modului în care s-a realizat dosarul inregistrat de catre Primaria Timisoara pentru obținerea finanțării nerambursabile. Comisia își va desfăşura activitatea pe o perioadă de 60 de zile de la data adoptării hotărârii.

La lucrările Comisiei pot fi invitate persoane din aparatul de specialitate al Primarului, fără drept de vot şi fără plata vreunei remuneraţii. Persoanele din aparatul de specialitate al Primarului și din serviciile publice de interes local subordonate sunt obligate să acorde de îndată, la cererea membrilor comisiei, informațiile solicitate. Membrii comisiei vor efectua activitatea de informare în ședință sau individual.

CITEȘTE ȘI: Utilajele de deszăpezire, din nou în acțiune! Cum se circulă pe șoselele din vestul țării?

În proiectul de HCL depus de Laura Chindriș mai este specificat și faptul că această comisie lucrează în mod valabil şi ia hotărâri cu majoritatea membrilor săi, întrunindu-se în termen de o zi de la data constituirii pentru alegerea președintelui comisiei. Președintele de comisie va convoca și conduce lucrările acesteia. Comisia de analiză şi verificare va prezenta consiliului local, la sfârşitul verificărilor, un raport întocmit în urma analizelor şi verificărilor efectuate. Raportul va cuprinde propuneri de măsuri concrete precum și propuneri de îmbunătăţire a activităţii în domeniile supuse analizei şi verificării.

alde anexa

Ultima modificare Marți, 22 Ianuarie 2019 14:14

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Administrație

Brâncuşi, sărbătorit la Timişoara! Ce manifestări vor fi organizate cu această ocazie?

Brâncuşi, sărbătorit la Timişoara! Ce manifestări vor fi organizate cu această ocazie?

În fiecare an, la 19 februarie, se sărbătoreşte Ziua Brâncuşi, sărbătoare națională care amintește de data naşterii marelui sculptor român.

Detalii

De unii contestat, de Dobra, lăudat! Liderul CJT, extrem de mulțumit de proiectul de buget!

De unii contestat, de Dobra, lăudat! Liderul CJT, extrem de mulțumit de proiectul de buget!

Deși contestat vehement de mai mulți primari, președintele Consiliului Județean Timiș se declară extrem de mulțumit de proiectul de buget pe 2019!

Detalii

Judeţul Timiş, sufocat de gunoaie! Oamenii se pregătesc de proteste! Deputatul Adrian Pau îl acuză pe Dobra de situaţia disperată în care s-a ajuns

Judeţul Timiş, sufocat de gunoaie! Oamenii se pregătesc de proteste! Deputatul Adrian Pau îl acuză pe Dobra de situaţia disperată în care s-a ajuns

Este o situaţie fără precedent în judeţul Timiş, unde 46 de localităţi au ajuns sub asediul gunoaielor, după ce firma de salubritate nu a mai golit containerele de aproape o lună.

Detalii

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login