Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Tinerii de la Pro România, preocupați de domeniul culturii timișorene!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Organizația de tineret a Pro România Timiș a organizat sâmbătă după-amiază o dezbatere publică pe teme culturale!

Au fost discutate subiecte importante, precum situația Liceului de Artă Ion Vidu, nevoia de posturi și îmbogățirea repertoriului de balet la Opera Națională Română Timișoara sau asigurarea fondurilor pentru evenimente culturale.

CITEȘTE ȘI: Un tânăr de 18 ani s-a ales cu dosar penal după ce polițiștii i-au găsit portbagajul mașinii burdușit cu țigări de contrabandă

Invitații speciali ai acestei dezbateri au fost: Liana Iancu, prim-balerină a Operei din Cluj și Timișoara, director și maestru al Departamentului de Balet din cadrul Operei din Timișoara, profesor al Academiei de Balet din Novi Sad, Ana Valkay, fondator al școlii de balet “Ana Valkay”, balerină a Operei din Timișoara, profesor al Colegiului National de Arta “Ion Vidu” și Alin Radu, prim-balerin al Operei din Timișoara, maestru de balet în cadrul aceleași instituții.

O dezbatere deschisă pe un astfel de subiect este cu atât mai importantă cu cât Timișoara va fi Capitală Culturală Europeană în 2021. M-am bucurat că alături de tinerii din Pro România au venit nume cu rezonanță precum Liana Iancu, Ana Valkay sau Alin Radu, personalități ale baletului românesc și că am avut ocazia să stăm de vorbă, să aflăm care sunt problemele reale cu care se confruntă. Când vorbim despre artă și cultură, vorbim de teme extrem de importante, care dau plus valoare unui oraș cum este Timișoara și avem obligația, ca oameni politici, să sprijinim nu doar evenimente culturale, ci sistemul cultural în ansamblul său. În cel mai scurt timp, vom încerca să avem o discuție aplicată cu toți factorii politici și administrativi pentru a găsi cele mai bune soluții spre rezolvarea problemelor de care se lovesc cei implicați și fac ca activitatea lor să nu se desfășoare în cele mai bune condiții”,  a spus Adrian Pau, deputat Pro România Timiș.

dezbatere pro 2

Inițiatorul acestei dezbateri, președintele Organizației de tineret a Pro România Timiș, David Bota, a subliniat și el necesitatea unor astfel de discuții, dar și identificarea soluțiilor pentru o muncă mai ușoară și eficientă a celor implicați.

CITEȘTE ȘI: 25 dintre primarii PSD i-au întors spatele lui Dobra! Cu toate acestea s-a decis ca alegerile interne să aibă loc în 1 martie

Implicarea actorilor politici și administrativi pentru o bună desfășurare a actului cultural este mai mult decât necesară. Sunt probleme serioase la Liceul Ion Vidu, de exemplu, unde secția de balet nu beneficiază de o sală de antrenament corespunzătoare și, cu toate acestea, rezultatele sunt foarte bune. Cred că trebuie să ne implicăm cu toții și să facem un efort comun pentru copiii talentați care chiar merită să se poată pregăti în condiții optime. Le mulțumesc invitaților, tinerilor din Pro România, domnului deputat Adrian Pau și coordonatorului Pro România Timiș, Nicolae Birău pentru susținere și implicare”, spune David Bota.

Ultima modificare Sâmbătă, 23 Februarie 2019 16:46

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login