Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Taxa de clawback la medicamente și reducerea TVA la alimente, în dezbatere în Camera Deputaților! Ce spune deputatul Adrian Pau despre cele două proiecte?

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Comisia de Buget Finanțe din cadrul Camerei Deputaților a avut astăzi în dezbatere două proiecte extrem de importante.

CITEȘTE ȘI: E zi de doliu la Timișoara! 17 Decembrie 1989, ziua în care timișorenii au devenit martiri

Primul dintre ele se referă la reducerea taxei clawback pentru medicamentele generice, care va avea ca efect direct reducerea prețurilor, dar și încurajarea producătorilor interni. Al doilea proiect a vizat scăderea TVA de la 19% la 16%, iar la alimente aceeași taxă urmează să fie redusă de la 9% la 5%. Această din urmă măsură va duce la scăderea prețurilor, dar și la o creștere a consumului. 

Taxa clawback a adus mari deservicii producătorilor interni, iar acum sperăm ca aproximativ 2000 de medicamente care nu se mai produceau să revină în farmacii, ar fi extraordinar pentru sănătatea românilor. Cât despre reducerea TVA, am susținut această măsură având experiența din trecut, când TVA-ul redus de Guvernul Ponta a avut efecte foarte bune în ceea ce privește reducerea prețurilor, dar și a evaziunii fiscale, iar urmarea firească a fost creșterea încasărilor la bugetul de stat”, a spus Adrian Pau, membru în Comisia de Buget Finanțe din cadrul Camerei Deputaților.

CITEȘTE ȘI: Fetiță de 10 ani, spulberată de o mașină! A ajuns în stare critică la spital 

Cele două proiecte avizate pozitiv de Comisia de Buget Finanțe urmează să primească votul final în plenul Camerei Deputaților.

Ultima modificare Marți, 17 Decembrie 2019 12:14

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Administrație

Încă un pas, pentru realizarea centurii de sud a Timişoarei! S-a semnat contractul pentru supervizarea proiectării și execuției

Încă un pas, pentru realizarea centurii de sud a Timişoarei! S-a semnat contractul pentru supervizarea proiectării și execuției

A fost semnat "Supervizarea proiectării și execuției Variantei de ocolire Timișoara Sud" cu Asocierea VENTRA PROJECT MANAGEMENT SRL - UTIBER Kozuti Beruhazo Kft.

Detalii

Timișul are oficial, un nou prefect! Liliana Oneț a depus jurământul, în prezența ministrului Marcel Vela

Timișul are oficial, un nou prefect! Liliana Oneț a depus jurământul, în prezența ministrului Marcel Vela

Liliana Oneț, noul prefect al județului Timiș a depus astăzi jurământul!

Detalii

Timişul are un nou subprefect! Liliana Oneţ va depune astăzi jurământul

Timişul are un nou subprefect! Liliana Oneţ va depune astăzi jurământul

Continuă schimbările din teritoriu, demarate odată cu instalarea noului Guvern.

Detalii

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login