Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Sorin Grindeanu, invitat să revină pe scena politică! Este susținut de PSD Timiș pentru șefia partidului la nivel național!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Fostul premier al României și președinte al PSD Timiș, Sorin Grindeanu, este susținut de filiala timișeană la șefia partidului.

În momentul de față Grindeanu este șeful ANCOM, și nu este membru de partid, după ce a fost exclus din PSD în urmă cu doi ani și jumătate.

CITEȘTE ȘI: Accident cumplit pe drumul ce leagă Timișoara de Arad! Un tânăr a murit, iar alți doi oameni au fost răniți 

Acesta nu exclude însă revenirea în politică, fiind susținut de filiala timișeană să candideze chiar la funcția de președinte al PSD. Totodată, la nivel județean au avut loc o serie de schimbări, după ce Alfred Simonis a preluat conducerea filialei. Așadar, o dată cu numirea sa în funcția de președinte al PSD Timiș, a rămas vacant postul de președinte executiv și care va fi ocupat de acum înainte de Eugen Dograiu. Și secretarul partidului a fost schimbat, funcția revenindu-i lui Sebastian Răducanu.

”Am luat câteva măsuri organizatorice, și anume locul lăsat vacant de mine, de președinte executiv al PSD Timiș a fost preluat de către domnul senator, Eugen Dogariu, votat de către colegii din Comitetul Executiv, și postul de secretar executiv al PSD Timiș a fost preluat de Sebastian Răducanu, de asemenea și el votat în Comitetul Executiv Județean. Astăzi am avut un invitat special, după doi ani și jumătate de când a plecat din partid, fără să-și dorească acest lucru, Sorin Grindeanu a fost invitat la Ședința Comitetului Executiv, poate mai târziu decât a trebuie, însă am ținut să fie invitat la această ședință, a fost primit cu entuziasm de colegii noștri. Astăzi în cadrul ședinței s-a luat decizia ca în cazul în care domnul Grindeanu își dorește să candideze la vreo funcție în partid, la congresul din februarie va avea întrega susținere a PSD Timiș, considerând cu toții că e nevoie în conducerea partidului de oameni de talia lui Sorin Grindeanu. Sorin Grindeanu nu este membru PSD, a fost invitat de noi, a participat ca invitat”, spune Alfred Simonis, președintele PSD Timiș.

psd 2 1

Astfel, președintele interimar al filialei, Alfred Simonis, l-a invitat pe Grindeanu la prima ședință a conducerii filialei, după eșecul de la alegerile prezidențiale. 

M-a onorat invitația făcută de colegii mei la o întâlnire cu membrii de partid, și i-am rugat să privească ca pe o mulțumire pe care le-o aduc eu lor, pentru faptul că au fost alături de mine într-un moment care a fost greu atât pentru mine, cât și pentru partid. Practic PSD Timiș a fost prima organizație din țară care a spus în 2017 că PSD se îndepărtează de misiunea sa și a cerut revenirea la democrația internă de partid. Probabil, ascultându-i azi pe colegii mei, vor să transmită și acum celor de la București, din conducerea centrală, că partidul trebuie să se întoarcă să revină la membii săi, să se reapropie de cetățeni, iar cei la București ar trebui să se uite foarte atent la PSD Timiș, pentru că PSD Timiș a fost prima organizație care a spus că trebuie să stopăm răl, sau să-l limită, și prin rău nu mă refer la o persoană, ci faptul că democrația internă sau modul în care a fost compus PSD-ul nu era cel corect. Filiala trebuie să-și recâștige personalitatea și din ce am auzit astăzi sunt convins că este pe drumul cel bun. PSD Timiș trebuie să redevină acea organizație cu personalitate care știe să spună da, dar mai ales să spună nu, când trebuie. Eu nu am mai fost de un an jumate în această clădire, de când era curtea plină atunci, când i-am simțit alături de mine pe toți cei din organizația Timiș și de aceea am ținut să vin în special pentru acel moment, care a reprezentat un punct de pornire, într-o parte pentru mine, și din păcate continuarea unei direcții greșite pentru PSD”, spune Sorin Grindeanu.

CITEȘTE ȘI: Tragedie în ziua de Crăciun! Două mașini s-au ciocnit violent, nu departe de Timișoara! Un om a murit 

Sorin Grindeanu a revenit astfel, pentru prima dată la sediul PSD Timiș, după doi ani și jumătate, timp în care a dispărut de pe scena politică. Grindeanu nu este membru de partid, însă nu exclude întoarcerea sa și nici o posibilă candidatură la funcția de președinte al PSD, la congresul din februarie.

Eu sunt președinte al ANCOM în acest moment, iar în legea de funcționare a ANCOM-ului se spune că n-ai voie să fii membru. Nu sunt membru în acest moment într-un partid. Astăzi m-au invitat colegii mei să particip la o adunare a lor de sfârșit de an și mi-a plăcut să vin să-i revăd pe cei cu care am făcut echipă până acum doi ani jumate. Dacă mă chemau mai devreme, dar nu m-au chemat de doi ani jumate, aș fi venit, nu încălcam legea, dacă mă invită domnul Robu, mă duc să fac parte ca invitat și la acea adunare. Acest congres din februarile nu trebuie să fie despre cine, ci trebuie să fie despre ce vrea să facă PSD în continuare. Forța PSD-ului, din experiența mea, sigur că am avut doi ani jumate de pauză, a stat în membrii simpli de partid și partidul trebuie să redevină ceea ce a fost, acea structură extrem de bine reglată cu membrii simpli de partid”, a mai spus Grindeanu.

Sorin Grindeanu a fost demis în 2017 in funcția de prim-ministru prin moțiune de cenzură inițiată și votată de partidul din care făcea parte. Filiala PSD Timiș l-a susținut și atunci, iar acum încearcă să-l aducă din nou în partid. 

Ultima modificare Joi, 26 Decembrie 2019 15:28

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Administrație

Focuri de armă, lângă Timişoara! Poliţiştii au capturat un individ care a ieşit din casă, fără a respecta Ordonanţa Militară

Focuri de armă, lângă Timişoara! Poliţiştii au capturat un individ care a ieşit din casă, fără a respecta Ordonanţa Militară

Nu mai puţin de patru focuri de armă au fost trase de poliţiştii timişeni care au vrut să oprească în trafic, un autoturism.

Detalii

Încă un deces, provocat de coronavirus! Numărul morţilor a ajuns la 18

Încă un deces, provocat de coronavirus! Numărul morţilor a ajuns la 18

Creşte numărul deceselor în rândul pacienţilor care au afecţiuni cronice şi au fost diagnosticaţi şi cu coronavirus.

Detalii

FOTO: Tren mistuit de flăcări! Pasagerii şi mecanicul de locomotivă au reuşit să se salveze

FOTO: Tren mistuit de flăcări! Pasagerii şi mecanicul de locomotivă au reuşit să se salveze

Incendiu violent în această dimineaţă, când flăcările au distrus complet, un tren de călători.

Detalii

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login