Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Scandal fără precedent, pe tema banilor alocaţi de Guvern, primăriilor! PSD Timiş ameninţă cu plângeri penale

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Alocarea sumei de peste un miliard de lei, din fondul de urgenţă al Gvernului, către primăriile din ţară, continuă să stârnească nemulţumiri.

Acum, liderul PSD Timiş, Alfred Simonis, îi acuză pe Ovidiu Drăgănescu, subprefect cu atribuţii de prefect şi pe Alin Nica, preşedintele CJT, că au regizat “hoţia” Guvernului demis Cîţu.

CITEŞTE ŞI: Aproape 14.500 de infectări cu COVID, în 24 de ore! Alţi 282 de oameni au murit, iar la ATI sunt 1.556 de pacienţi

Deputatul spune că din cei peste 29 milioane de lei alocați Timișului în ultimele ore de mandat guvernanții liberali au decis distribuția astfel: câteva firimituri localităților cu primari PSD și "cozonacul" pentru localitățile cu primari PNL și UDMR.

Mai exact, Simonis spune că localităţile cu primari PSD au primit 50 de mii lei, în timp ce primarii PNL şi UDMR au primit fiecare câteva sute de mii de lei.

"Atragem atenția asupra faptului că, în această împărțire făcută de fațadă, nu s-a ținut cont de numărul de locuitori dintr-o localitate sau alta, nici dacă e oraș sau comună, nici de mărimea sau de nevoile comunităților respective. În "mărinimia" lor, guvernanții liberali demiși și disperați, au ținut cont strict de culoarea politică, acționând pe principiul nedorit: cine împarte, parte își face", precizează Călin Dobra, liderul consilierilor județeni ai PSD.

"Primarii PSD din județul Timiș vor face demersurile necesare pentru a nu accepta aceste sume modice, nejustificat distribuite. Asta pentru că nu acceptăm ca locuitorii județului Timiș și implicit ai comunităților pe care vremelnic le administrăm să fie nedreptățiți. Spre exemplu, localității periurbane Giroc cu primar PSD, la un număr de locuitori de peste 18 mii, i-a fost alocată suma de 50 mii lei, în timp ce comunei Tormac, cu primar PNL, i s-a alocat suma de 610 mii lei, la un număr de locuitori de sub 3 mii. În plus, nu s-au luat în calcul nici proiectele de dezvoltare ale fiecărei localități în parte sau necesitățile respectivelor comunități", anunţă Marius Stoian, primarul comunei Birda și președintele Filialei Județene Timiș a ACoR.

"PSD Timiș va sesiza instituțiile abilitate ale statului și va înainta plângere penală împotriva celor care au instrumentat această nedreptate. După tentativa de cumpărare de voturi la moțiune în schimbul unor funcții în administrație, PNL Timiş continuă asaltul asupra celor mai elementare norme de reprezentativitate, comportându-se ca un veritabil grup mafiot" , spune Alfred Simonis, deputat şi președintele PSD Timiș.

CITEŞTE ŞI: Cel mai îndrăgit concept de cafenele din Timișoara deschide un al 4-lea coffee shop în Shopping City, sub denumirea de Tucano Coffee Honduras

 

 

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login