Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Scandal în partidul lui Cioloş! Primirea lui Marian Constantin Vasile, contestată de membrii PLUS Timiş

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Anul 2020 a început cu tensiuni în PLUS Timiş, unde recent a ajuns şi fostul liberal Marian Constantin Vasile.

Acesta a demisionat din PNL în toamna anului trecut, anunţa că se retrage din politică, dar la scurt timp a decis să se înscrie în partidul lui Dacian Cioloş, unde are posibilitatea să îl contracandideze pe Nicolae Robu, la Primăria Timişoara.

CITEŞTE ŞI: Polițiștii, în alertă, după ce o adolescentă a fugit dintr-un centru de plasament, sărind pe geam

Situaţia nu este însă văzută cu ochi buni de ceilalţi membri, care nu au votat primirea lui Vasile în partid şi care au transmis acum, o scrisoare deschisă
în care îşi exprimă îngrijorarea faţă de situţia creată.

“În urma derulării acțiunii de promovare și primire în organizația  PLUS  Timișoara împotriva voinței majorității membrilor a lui Marian Constantin Vasile  (MCV) și a oportunității candidaturii acestuia la primăria Timișoara vreau sa atrag atenția asupra unor aspecte ce țin de conduita și profilul moral al acestuia. Prin acceptarea acestei candidaturi fără echivoc și fără sa punem întrebări suntem în pericol de a  demola crezul pentru crearea omului PLUS care sta la baza filozofiei noastre de a curata prezentul de mentalitățile trecutului”, se arată în scrisoarea deschisă semnată de Ghizela Neaga.

În scrisoare sunt ridicate şi mai multe întrebări, atât cu privire la primirea lui Vasile în partid, cât şi cu privire la coduita acestuia.

De asemenea, se ia în calcul varianta ca Marian Constantin Vasile să fie de fapt un cal troian.

“1.De ce a fost acceptata aceasta candidatura încă din faza în care MCV nici măcar nu a fost membru de partid  acesta anunțând-si intențiile cu surle și trâmbițe? Oare nu își avea locul un referendum intern atunci? (declarațiile lui Cătălin Sipoș  dovedesc parafarea unei înțelegeri) .

2. Demisia lui Cătălin Sipoș odată cu dezmembrarea biroului județean a survenit într-un moment cheie scoțând la iveala  slăbiciunea mortala izvorâta din hemoragia interna  a partidului. Mai bine răspundea la întrebarea care ne macină pe toți: cine și cu ce l-a șantajat pe acesta? că de ce? știm deja!

3. Putem vorbi de înalta valoare morala cu care se prezinta candidatul MCV și care se declara curat la toate capitolele inclusive la cele ce definesc valorile omului PLUS?

4. Exista o teorie a conspirației ?

5. Cine este cu adevărat  Marian Constantin Vasile ? Este cumva asimilat cumva calului troian  din  legendele Greciei antice  ? De ce a uitat sa ne povestească puțin și despre activitatea de mare antreprenor abonat la contractele cu statul?”

Scrisoarea conţine şi câteva sugestii pentru dezamorsarea acestor tensiuni.

CITEŞTE ŞI: Impact violent! Patru persoane, implicate într-un accident grav, petrecut la intrarea în Timişoara

 “1.Probabil a existat o înțelegere prealabila ca trecerea din PNL în PLUS sa se facă doar daca MCV  primește ceva. Deduc acest lucru deoarece MCV este specialist consacrat în astfel de probleme, acesta încercând manevra și la USR în perioada premergătoare alegerilor parlamentare.   Aceasta teza naște o noua întrebare : Putem vorbi  în acest caz despre un traseism politic bazat interese personale ca despre trezirea unei conștiințe  nicidecum nu poate fii vorba?!

2. Cine a avut interesul sa destabilizeze organizația  PLUS Timiș poate sa dea răspuns la aceasta întrebare împreună cu răspunsul la întrebarea de ce PNL nu a luat masuri privind excluderea lui MCV după episodul cu parlamentar la USR și l-a ținut în continuare  într-o structura de reprezentare în administrație și implicit în partid?

3. Din declarațiile lui MCV (CV, avere, interese) rezulta  clar profilul psihologic al omului politic de prada care sta la panda și aștepta oportunitatea pentru a se așeza la masa unui ospăț politic. Deși are contractat un împrumut  bancar personal foarte mare (peste 100.000 Euro) actualmente nu are un loc de munca, nu are venituri care sa acopere rata împrumutului, veniturile  declarate din așa zisa firma de consultanta pe care o deține  fiind cu mult sub nivelul veniturilor ocazionale ale unei tarabe de cartier. Asta în contextul în care afacerii principale care le-a desfășurat sunt cu Statul Roman (Consiliul Județean Timiș și Posta Romana) Dar apropos de Consiliul Județean Timiș parca nu suna dubios sa ai contracte în derulare în același timp cat deții și funcția de consilier județean la aceeași instituție?

4. Teoria conspirației a apărut în momentul în care declarația alianței USR- PLUS privind nesusținerea actualului primar la o  noua candidatura și pregătirea debarcării acestuia a avut loc.  Pe multe surse au venit dinspre PNL știri despre existenta facțiunii secrete de tip darkside a cărui scop este  sa conceapă scenarii menite sa destabilizeze, destructureze și sa distrugă orișice încercare de a crea un oponent real actualului edil. Astfel ca MCV poate ca a fost lăsat în viață (politic) doar ca sa plece cu buna știința într-o zona în care sa tulbure apele când va fii momentul. Nu spun ca este o cârtita sau ca este șantajabil  dar oricum sfânt nu e.

5. La aceasta întrebare va las pe fiecare dintre voi sa va dați propriul răspuns!”, se mai arată în scrisoarea semnată de Ghizela Neaga.

 

 

 

Ultima modificare Miercuri, 08 Ianuarie 2020 13:43

2 comentarii

 • je suis

  traseit politic sau posta?!

  Raportează je suis Miercuri, 11 Noiembrie 2020 16:14 Link la comentariu
 • Adrian

  Va ajunge si pur ul , inpur daca incepe sa accepte traseisti politici care alearga doar dupa ciolan. Adica codul etic se aplica la unuii si la altii ba.
  Rusine celor ce au aprobat intrarea in partidul Pur a acestui gunoi.
  Incurajati si invitati in parrid oameni competenti, seriosi, inteligenti, muncitori care se gandesc la tara asta si nu oportunisti si traseisti politici altfel nu sunteti cu nimic mai diferiti ca PSD.

  Raportează Adrian Joi, 09 Ianuarie 2020 03:18 Link la comentariu

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

 • 1
 • 2
 • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login